03/06/2014

Manga adaptacija BBC-jevega Sherlocka na pavzi


V julijski številki revije Young Ace založbe Kadokawa je objavljeno zadnje poglavje druge manga adaptacije BBC-jeve televizijske nanizanke Sherlock. Tretja manga adaptacija z naslovom Sherlock: Ōinaru Game (Sherlock: The Great Game) pa se bo pričela 4. oktobra in bo pokrivala tretjo epizodo nanizanke.

Pri tej BBC-jevi nanizanki sodelujejo številni scenaristi nanizanke Doktor Who, med njimi Steven Moffat, Mark Gatiss in Stephen Thompson, ki so si sposodili tega brilijantnega, a idiosinkratičnega detektiva Arthurja Conana Doyla in ga postavili v sodobni London. Sherlocka upodablja Benedict Cumberbatch (Pokora; Kotlar, krojač, vojak, vohun; Zvezdne steze: V temo; 12 let suženj), medtem ko je njegovemu prijatelju dr. Watsonu življenje dahnil Martin Freeman (Pisarna; Štoparski vodnik po galaksiji; Hobit; Pr' konc sveta). Serija trenutno šteje tri sezone, ki jo sestavljajo 90-minutne epizode.

Prvi dve manga adaptaciji je narisal umetnik Jay. Slednja adaptacija je bila interpretacija druge epizode nanizanke, ki nosi naslov The Blind Banker (Shi o Yobu Angō) in govori o skrivni šifri, ki naznanja smrt. Zvezek z zbranimi poglavji se bo začel prodajati 7. junija.

Ta književna ikona je sicer navdihnila že številne mange in animeje, med katerimi najdemo mladostniškega Sherlocka v Sherlock Holmes whispers to the shadow in njegovo pasjo inkarnacijo Sherlock Hound, katere so-režiser je Hayao Miyazaki. Pri Kodansha Comics izhaja še ena pasja inkarnacija z naslovom Sherlock Bones (Tanteiken Sherdock or Detective Dog Sherdock), ki jo ustvarjata Yuma Ando in Yuki Sato. Tudi Cumberbatch sam je dejal, da so njegova inspiracija za odnos z Watsonom številne yaoi dojinshi mange in književna dela oboževalcev.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...