26/06/2014

SANYO Daiko Dan v Mariboru


Letos se 26. festivalu Folkart na Lentu v Mariboru prvič pridružuje še Japonska skupina SANYO Daiko Dan iz Hirošime.
Kot so zapisali na spetni strani Festivala Lent:
"Pod tradicionalno japonsko umetnostjo si predstavljamo gledališče kabuki, obrede pitja čaja, pesnitve haiku in umetnost ličenja gejš. Pomemben del japonske tradicije pa so tudi tradicionalni taiko bobni, ki so jih Japonci uporabljali ob posebnih priložnostih; ob rojstvu in ob smrti, ob raznih slavjih in podobno. Z bobni je treba lepo ravnati, saj so zatočišče nadnaravnih bitij in zato niso namenjeni izpovedovanju slabih čustev. Notranje uravnoteženo in pravilno bobnanje je izjemno pomembno, saj le tako lahko sprošča močno enegijo.

Japonci vidijo lepoto stvari ravno v njihovi nepopolnosti. Ognjevit in spet mehak način bobnanja, občuten, topel in hkrati izjemno intenziven nastop nas bo popeljal njihov svet, kjer nam s svojo perfektno predstavo pokažejo, da je lahko slišen tudi glas srca.

SANYO Daiko Dan je skupina mladih Japoncev iz Hirošime, ki že leta posvečajo svoje življenje umetnosti bobnanja. Ob njihovih predstavah nam prelivanje ritmov iz najbolj energičnih v najbolj lahkotne prav na poseben način približa utrip življenja."
Tukajle pa so še posnetki z današnje povorke po mestu. Ob devetih zvečer pa si jih bo možno ogledati tudi na glavnem odru na Lentu, kjer zagotavljajo, da nam bodo pokazali še več zanimivosti.



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...