09/09/2014

Japonska Box Office lestvica - 6. in 7. september


Tudi ta konec tedna je na vrhu lestvice najbolj gledanih filmov in animejev v japonskih kinematografih kraljevala japonska računalniška animacija Stand by Me Doreamon, in sicer že peti teden zapored, medtem ko je drugo mesto ponovno zasedla igrana adaptacija animeja Lupin the Third. Presenečenje tega tedna pa je vsekakor igrana adaptacija Potepuh Kenšin: Ognjeni pekel v Kjotu (Rurouni Kenshin: Kyoto Taika-hen), saj se mu je s petega mesta uspelo povzpeti na tretje. Film je hkrati na Japonskem postal tudi najbolj gledan igrani film letošnjega leta. Verjetno je k temu vzponu pripomoglo tudi dejstvo, da naslednji konec tedna v japonska kina prihaja nadaljevanje Potepuh Kenšin: Konec legende (Rurouni Kenshin: Densetsu no saigo hen).
Kot ste lahko opazili, med prvo trojico ni nobenih novosti. Lahko pa povem, da sta se ta konec tedna med prvo deseterico znašli kar dve. Prva novost na lestvici je zasedla šele peto mesto. Gre za ameriško-francoski akcijski triler Nonstop (Non-Stop), v katerem igra Liam Neeson in ki smo si ga v naših kinih lahko ogledali že meseca marca. Druga novost pa je japonska drama In the Hero, ki je zasedla osmo mesto. Če vas zanima, kako je bila videti celotna lestvica od prvega do desetega mesta, si jo lahko ogledate spodaj.

01 (01) Stand by Me Doraemon (Teden: 05)
02 (02) Lupin the Third (Teden: 02)
03 (05) Rurouni Kenshin: Kyoto Inferno (Teden: 06)
04 (04) Hot Road (Teden: 04)
05 (00) Non-Stop (Teden: 01)
06 (03) Lucy (Teden: 02)
07 (06) Transformers: Age of Extinction (Teden: 05)
08 (00) In The Hero (Teden: 01)
09 (07) When Marnie Was There (Teden: 08)
10 (08) Pokémon the Movie 17 (Teden: 08)


Kot vedno so v japonska kina prišle tudi druge japonske novosti, ki pa se niso odrezale tako dobro. Med temi so tokrat zf kiberpunkovski anime Ghost in the Shell: Arise Border 4 - Ghost Stands Alone, romantična komedija Hozuki-san Chi no Aneki in napeti triler Aru Yasashiki Satsujinsha no Kiroku. Napovednike za vse te novosti kot tudi za dramo In the Hero si lahko ogledate spodaj.

In the Hero

Ghost in the Shell: Arise Border 4 - Ghost Stands Alone

Hozuki-san Chi no Aneki

Aru Yasashiki Satsujinsha no Kiroku

Vir: TokyoHive

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...