03/09/2014

Japonski film "Balada o Narayami" septembra v Udarniku


V okviru Udarniške Filmopeke, ki je bila na poletnem premoru in ki je plod sodelovanja med MISC Infopeko (Pekarna Magdalenske mreže) ter Zavodom Udarnik, prihaja na veliko platno v Udarniku, Grajski trg 1, Maribor japonska drama Balada o Narayami (Narayama bushi-ko), ki se bo predvajala v sredo, 24. septembra 2014, ob 20. uri.

Film Balada o Narayami je filmska adaptacija romana Shichirôja Fukazawe, ki je nastala leta 1983 in ki jo je režiral Shōhei Imamura. Zgodba se odvija v majhni japonski vasici, kjer 'tradicija veleva, da mora vsak, ki doseže starost sedemdesetih let, zapustiti svojce in se odpraviti umret na goro. Najstarejšega sina revne vaške družine tako doleti naloga, da na goro odpelje svojo mater, ta pa bi rada pred odhodom in simboličnim razbitjem svojih zob poskrbela za dobrobit gospodinjstva in za svoje sinove našla dobre žene. Surovost in nasilje prvega dela filma blaži lirična fotografija v drugem delu.'


Po filmu bosta sledila predavanje in diskusija, kjer se bo o ogledanem mogoče pogovoriti z Damijanom Vinterjem, priznanim slovenskim filmskim kritikom, soavtorjem in sovoditeljem številnih televizijskih ter radijskih oddaj o filmu, nekdanjim programskim vodjem Kinematografov Maribor in Koloseja Maribor ter nenazadnje izjemnim poznavalcem in ljubiteljem sedme umetnosti. Na predavanju bo tako celostno predstavil tokratni film.

Če se dogodka želite udeležiti, potem odklikajte na Facebook dogodek. V kolikor pa imate kakšna dodatna vprašanja ali še želite izvedeti kakšne dodatne informacije, pa je najbolje, da kontaktirate Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA na telefonski številki 02/300-68-50 in 041/481-246 ali na elektronski naslov infopeka@infopeka.org.

Vir: Facebook

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...