18/09/2014

Konvencija Rikon 2014


V hrvaški Reki bo od sobote, 10. oktobra, do nedelje, 12. oktobra, potekala konvencija fantastike, imenovana Rikon 2014. Potekala bo v Filozofski fakulteti Univerze v Reki (glejte zemljevid spodaj).
Če se sprašujete, kaj je Rikon, potem je najbolje, da povemo nekaj o tej konvenciji. Kot smo že zapisali, gre za konvencijo fantastike, ki v Reki poteka v prvi polovici oktobra že od leta 1997. Cilj konvencije je tako promocija fantastike v književnosti in filmski ter likovni umetnosti kot tudi približati in poučiti uporabnike o temah, ki so kakorkoli povezane s področji znanstvene fantastike, fantazije, grozljivk in najnovejših dognanj v znanosti. Program konvencije sestavljajo različna predavanja z znanstvenih področij in popularne kulture, okrogle mize, predstavitve knjig in časopisov, literarne in umetniške delavnice, projekcije amaterskih filmov ter igranje strateških in družabnih iger. Obiskovalci so običajno mladostniki do 30. leta starosti, kar po večini vključuje študente in organizacije mladih iz Hrvaške, Slovenije in Srbije, del katerih tudi sodeluje pri realizaciji programa.


Kakšen program imajo organizatorji v planu za letošnje leto še zaenkrat ni znano. Uradna spletna stran za konvencijo je trenutno še v izdelavi, si pa zato lahko ogledate bodisi spletno stran združenja 3. zmaj bodisi Facebook stran konvencije. Točen program letošnje konvencije bo v naslednjih tednih vsekakor objavljen. Ko bo, vas bomo o tem več kot zagotovo obvestili.

Vir: Udruga 3. zmaj

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...