06/09/2014

Konvencija YaYuCo 2014


V Jugendgästehaus Dachau, Roßwachtstraße 15, Dachau, Bavarska, Nemčija (glejte zemljevid spodaj) bo od petka, 31. oktobra 2014, do nedelje, 2. novembra 2014, potekala yaoi in yuri konvencija YaYuCo 2014. Otvoritev konvecije bo v petek ob 16. uri, medtem ko se bo dogajanje v soboto in nedeljo pričelo ob 10. uri. Prva dva dneva konvencije bosta trajala vse do polnoči, medtem ko se bo v nedeljo konvencija zaključila ob 18. uri.

YaYuCo je torej konvencija, ki se po večini osredotoča na yaoi (ljebezen med fanti oz. moškimi) in yuri (ljubezen med dekleti oz. ženskami), tako da gre tukaj po večini za srečanje oboževalcev homoerotične vsebine tako v animejih in mangah kot tudi igrah, filmih, romanih in serijah. Gre torej za manjšo, nekoliko domačo prireditev, ki jo oboževalci prirejajo za oboževalce.

Vstop je mogoč samo starejšim od 16 let v spremstvu polnoletne osebe, oz. starejšim od 18 let. Poleg tega je treba poudariti, da konvencija poteka v hostelu za mlade, tako da ste ves čas lahko samo korak od dogajanja in se vam nikakor ni treba bati, da boste kaj zamudili, če si slučajno zaspite. Hkrati pa s tem prihranite na času, saj vam ga ostane več za prijetno druženje s somišljeniki in prijatelji.
Kar se tiče vstopnine, so organizatorji pripravili različne pakete, med katerimi najdete:
--> Conpaket 1 (vstopnina za 3 dni + 3 nočitve), ki znaša 80 €;
--> Conpaket 2a (vstopnina za 2 dneva + 2 nočitvi (petek in sobota)), ki znaša 42 €;
--> Conpaket 2b (vstopnina za 2 dneva + 2 nočitvi (sobota in nedelja)), ki znaša 49 €;
--> Conpaket 3 (vstopnina za 3 dni brez nočitve), ki znaša 23 €;
--> Dnevna karta za petek, ki znaša 5 €;
--> Dnevna karta za soboto, ki znaša 12 €;
--> Dnevna karta za nedeljo, ki znaša 8 €.
V Conpaket 1 je poleg treh nočitev še vključen polpenzion (2x zajtrk in 2x večerja), v Conpaketa 2a in 2b pa polpenzion (1x zajtrk in 1x večerja). Vedeti je tudi treba, da so vsi Conpaketi na voljo samo v predprodaji, medtem ko so dnevne karte na voljo tudi na dogodku samem. Če se torej nameravate odpraviti na konvencijo za več dni, potem se ne obotavljajte in prednaročite Conpakete že danes. Če vas zanimajo še dodatni ceniki, potem najdete celoten seznam tukaj.


Tisti, ki pa vas zanima, kaj vse se bo na konvenciji dogajalo, naj izpostavim samo nekaj stvari. Potekalo bo tekmovanje za Misterja in Miss YaYuCo, predavanja in delavnice za osnove risanja stripov, izbiranje YaYuCo seme in uke para, retro kviz in še marsikaj. Če vas zanima celoten program, si le tega lahko ogledate na Animexx.de, in sicer če kliknete na povezavo tukaj.

Če ste torej oboževalec ali oboževalka yaoi in yuri žanrov, potem je to ravno pravšnja konvencija za vas, ki je nikakor ne smete zamuditi. Organizatorji se že veselijo vašega obiska.

Vir: Animexx.de, YaYuCo

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...