12/09/2014

Manga "Tokyo Ghoul" se ta mesec zaključi


Kot kaže, se je Sui Ishida odločil zaključiti mango Tokyo Ghoul s 143. poglavjem, tako da se bo le-ta končala v 42. številki revije Weekly Young Jump, katera izide 18. septembra. Shueisha pa bo 17. oktobra nato izdala še 14. in hkrati zadnji zvezek z zbranimi poglavji.

Temačna fantazijska manga se dogaja v Tokiu, kjer ljudi ustrahujejo skrivnostni zli duhovi, kateri se prehranjujejo s človeškim mesom. Ljudje so na smrt prestrašeni nad temi mesojedimi stvori, katerih identiteta je pravi misterij. Preprost študent Kaneki nekega dne v kavarni, v katero pogosto zahaja, sreča Rize, dekle, ki je takšen knjižnji molj kot on, vendar se še ne zaveda, da se bo njegova usoda čez noč spremenila.

Ishida je začel to mango izdajati v Weekly Young Jumpu leta 2011. Letošnje poletje pa je izšla tudi animejska adaptacija, za katero so poskrbeli pri studiu Pierrot in katere režiser je Shuhei Morita (Freedom, Kakurenbo). Mango Tokyo Ghoul si lahko priskrbite tudi v nemškem jeziku, saj jo je nemški KAZÉ Manga začel izdajati maja letos, tako da so za zdaj na voljo prvi trije zvezki.

buy the book from The Book Depository, free delivery
Manga Tokyo Ghoul v nemščini

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...