01/09/2014

Oktobra veliki finale mange "Claymore"


V oktobrski številki revije Jump Square založbe Shuiesha so najavili, da bo v naslednji, novembrski številki revije, ki izide 4. oktobra, objavljen "veliki finale" mange Claymore, katere avtor je Norihiro Yagi.

Krvava fantazijska pustolovščina govori o Clare, pol-človeški lovki na bitja, imenovana yome, ki lahko spreminjajo svojo obliko in se zakrinkajo v človeško podobo. Na poti sreča mladeniča Rakija, kateremu reši življenje in ga vzame s sabo na pot. A njuna pot je polna preprek tako s strani pošasti kot tudi ljudi, za katere Clare dela.

Yagi je manga serijo začel izdajati leta 2001 v reviji Jump Square, kjer so leta 2012 najavili, da bi se naj zaključila takrat, a se je izkazalo, da je šlo za tiskarsko napako. 4. junija letos je tako na Japonskem izšel že 26. zvezek z zbranimi poglavji. Manga je na voljo tudi v angleškem in nemškem jeziku. V primeru prvega bo 25. zvezek izšel 4. novembra letos, medtem ko bo v primeru slednjega že ta mesec.

Po mangi so posneli tudi animejsko serijo s 26 epizodami, ki pa je v zadnjih nekaj delih šla v popolnoma drugačno smer kot manga. Funimation je animejsko serijo izdal tudi na Blu-Ray ploščkih.

buy the book from The Book Depository, free delivery
Mange Claymore v angleščini

buy the book from The Book Depository, free delivery
Mange Claymore v nemščini

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...