17/09/2014

Popotovanje tisočerih okusov (2014)


Popotovanje tisočerih okusov (The Hundred-Foot Journey) je komična drama o indijski družini, ki v majhnem francoskem mestecu odpre restavracijo z indijsko hrano. Edina težava je, da je čez cesto še ena restavracija, ki jo vodi gospa Mallory (Helen Mirren), katera je močno odločna, da bo dobila še drugo Michelinovo zvezdico, za kar je pripravljena storiti prav vse. Tako ji indijska restavracija predstavlja oviro, ki jo mora na vsak način odstraniti.
Režiser Lasse Halström (Čokolada, Hachi: Zgodba o psu) je s tem filmom še enkrat dokazal, da zna odlično prepletati komično z dramatičnim, saj mu je tokrat uspelo ustvariti nadvse tenkočutno, zabavno in na trenutke tudi tragično pripoved, ki se kakor odlične kuharske stvaritve v filmu popolnoma sklada in pokriva s še tako raznovrstnimi okusi. V filmu predvsem blestijo Manish Dayal kot Hasan, Helen Mirren kot ga. Mallory in Om Puri kot oče indijske družine. Slednja pokažeta še posebej dobro kemijo, saj se tako v trenutkih tekmovalnosti in prepiranja kot tudi tenkočutnih trenutkih res odlično ujameta. Poleg tega film gledalcu ponudi široko paleto sporočil, ki zajemajo družino, prijatelje in tudi o tem, kaj je v življenju pomembno.

Četudi niste ljubitelj dram, sem prepričan, da boste ob ogledu tega filma uživali, saj ponudi res pravšnjo mero vsega, tako da ni nikakor preveč začinjen in lahko verjetno res zadovolji na tisoče okusov. Poglejte in se prepričajte sami, saj je film res pravšnja izkušnja za filmske sladokusce.

OCENA: 8/10

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...