06/09/2014

Srednjeveški fantazijski Spectaculum Maxlrain


V soboto, 27. septembra, od 12:00 do 01:30 in nedeljo, 28. septembra, od 11:00 do 19:30 bo na gradu Maxlrain, Bavarska, Nemčija (glejte zemljevid spodaj) potekal Srednjeveški fantazijski Spectaculum (Mittelalterlich Phantasie Spectaculum).

Grad Maxlrain leži v občini Tantenhausen v bavarskem okrožju Rosenheim in je poznan po vsej pokrajini Chiemgau vse do avstrijske meje. Grad ima tudi svojo pivovarno, kjer varijo široko paleto okusnih piv. V sodelovanju z Mittelalterlich Spectaculum bo pivovarna letos že osmo leto prirejala Maxlreinove viteške igre.

Prizorišče prireditve je enostavno odlično, saj veličastni grad princa in princese Lobkowicz leži sredi fantastične naravne kulise, katero z juga obdajajo Chiemgauske Alpe. Najbolje, da tukaj počitnikujete kar nekaj dni, saj vas Chiemsko jezero in Alpe pričakujejo. Nadaljnje informacije o lokaciji najdete na uradni strani dogodka.


In kaj se bo dogajalo v teh dveh dneh? Vitezi, plačanci, lokostrelci, oprode, grofi, dvorjanke, hlapci, dekle, rokodelci, trgovci, glasbeniki, norci, žonglerji, artisti, učenjaki in mnogi drugi igralci v fantazijskih in srednjeveških oblačilih ter oklepih bodo obiskovalce, kateri lahko pričakujejo nepozaben konec tedna s fantastičnimi odrskimi predstavami, velikim srednjeveškim trgom, glasbenimi koncerti in spektakularnimi, sapojemajočimi viteškimi boji, popeljali v 13. stoletje. Če vas zanima celoten program dogodkov in kdo vse bo nastopil, je najbolje, da si pogledate program na uradni spletni strani, ki ga najdete tukaj.

Kar pa se tiče vstopnine, je v predprodaji sledeča:
--> za goste do 5. leta je vstop prost v soboto in nedeljo;
--> za goste od 6. do 15. leta je vstopnina v soboto 8 €, v nedeljo pa imajo prost vstop;
--> za goste od 16. do 54. leta je vstopnina v soboto 16 €, v nedeljo pa 13 €;
--> za goste od 55. do 65. leta je vstopnina v soboto 16 €, v nedeljo pa 7 €;
--> za goste po 66. letu pa je vstopnina v soboto 16 €, v nedeljo pa imajo prost vstop;
--> medtem ko je za dvodnevno karto treba odšteti 22 €.

Vstopnina na samem kraju na dan dogodka pa je sledeča:
--> za goste do 5. leta starosti je vstop prost v soboto in nedeljo;
--> za goste od 6. do 15. leta je vstopnina v soboto 8 €, v nedeljo pa imajo prost vstop;
--> za goste od 16. do 54. leta je vstopnina v soboto 21 €, v nedeljo pa 13 €;
--> za goste od 55. do 65. leta je vstopnina v soboto 21 €, v nedeljo pa 7 €;
--> za goste po 66. letu pa je vstopnina v soboto 21 €, v nedeljo pa imajo prost vstop;
--> medtem ko je za dvodnevno karto treba odšteti 27 €.

Če se odločite, da boste na kraju dogodka kampirali, je omogočeno tudi to. Kakšne so cene kampiranja, tudi najdete na uradni spletni strani dogodka, in sicer tukaj. Če vas torej zanimajo fantazijski, srednjeveški svetovi, potem je to zagotovo dogodek, ki ga ne smete zamuditi. Grad Maxlrain vas že pričakuje.

Vir: Animexx, Spectaculum.de

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...