28/09/2014

Trilogija "Bilo je nekoč na Kitajskem" na Kino


Oboževalci hongkonških kung fu filmov boste v ponedeljek, 29. septembra, lahko prišli na svoj račun, saj se bo na programu Kino od 7:05 zjutraj predvajala celotna trilogija Bilo je nekoč na Kitajskem (Wong Fei Hung), katere režiser je Hark Tsui (Sedem mečev, Boljši jutri 3) in v kateri nastopa Jet Li (Romeo mora umreti, Zmajev poljub).

Film Bilo je nekoč na Kitajskem se bo torej pričel ob 7:05, o njem pa so na 24ur.com zapisali sledeče: "Spremljamo mojstra borilnih veščin Wong Fei-hunga, konfucijskega zdravnika iz 19. stoletja, ki je pravkar odprl svojo kliniko v provinci Kanton. Njunima pomočnikoma, ki nista odrasla na Kitajskem in komajda razumeta tamkajšnji jezik, se pridruži še Aunt Yee, ki je večino svojega življenja živela v ZDA. Wong postane njen zaščitnik, a ima kmalu na grbi večje težave, ko skuša v svoji lokalni skupnosti pomagati revnim in nemočnim. Ko mu vplivni nasprotniki požgejo kliniko, Wongu in njegovim pajdašem preostane le eno: maščevanje."

Film Bilo je nekoč na Kitajskem 2 se bo pričel ob 9:20, o njem pa so na 24ur.com zapisali tole: "Leto 1859 v Kantonu na Kitajskem. Evropejci še vedno na vse možne načine izkoriščajo Kitajsko in si prisvajajo posebne privilegije. Medtem počasi narašča vpliv ksenofobične skupine Beli lotos, ki s tiho podporo lokalnih oblasti izvaja in načrtuje nove napade na nič hudega sluteče Britance. Če jim ne bo nihče priskočil na pomoč, bodo tujci na pomoč poklicali svojo vojsko in kdo ve, kako se bo potem pisalo Kitajcem. Mojster borilnih veščin Wong Fei-Hung se zato odloči Britancem priskočiti na pomoč in obenem pomagati svoji domovini."

Film Bilo je nekoč na Kitajskem 3 pa se bo pričel ob 11:10, o njem pa na 24ur.com lahko preberete sledeče: "Mojster borilnih veščin in goreči zagovornik revežev Wong Fei-Hun se tokrat odpravi v Peking, kjer bo potekalo prestižno tekmovanje v borilnih veščinah. Glede na to, da si zmage želijo mnogi tekmovalci, med drugim tudi Wongov oče, ki velja za enega izmed favoritov, je jasno, da v ozadju že potekajo spletke, s katerimi se zlobnež Leung Fun skuša polastiti prestižnega zmagovalnega naslova. Poleg tega Wongu v zelje hodi ruski diplomat Tumanovsky, ki se zagleda v Aunt Yee."

Vir: Spored na 24ur.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...