09/10/2014

Prihaja nadaljevanje mange "Kuroko no Basuke"


V letošnji peti številki revije Jump Next založbe Shueisha je objava, da bo Tadatoshi Fujimaki v naslednji številki te revije, katera izide 29. decembra, izdal prvo poglavje nadaljevanja njegove nadvse uspešne mange Kuroko no Basuke (Kurkova košarka). Zgodba se bo odvijala po "ganljivem zaključku" originalne mange. Prvo poglavje bo vsebovalo barvno prvo stran, naslovnico revije pa bo krasila Fujimakijeva ilustracija.

Fujimaki je originalno mango, ki je izhajala v reviji Weekly Shonen Jump založbe Shueisha, zaključil 1. septembra, sedaj pa v objavi v reviji Jump Next bralce dražijo z naslednjimi besedami: "1. septembra 2014 so se nad njuno pot spustili zastori [kiseki]. A počakajte, čudeža [kiseki] še ni konec!"

Na začetku zgodbe se je Taiga Kagami vpisal v srednjo šolo Seirin, kjer sreča Tetsuyo Kurokoja, člana šolske košarkaške ekipe, ki je tudi skrivnostni šesti član legendarne košarkaške ekipe "Generacija čudežev". Kagami in Kuroko s svojo ekipo kmalu začneta posegati po cilju, da bi se uvrstili na srednješolsko prvenstvo, kjer bi nastopili proti Kurokojevim nekdanjim soigralcem.

Fujimaki je mango Kuroko no Basuke začel izdajati leta 2008 v reviji Weekly Shonen Jump, založba Shueisha pa bo decembra letos izdala še zadnji, 30. zvezek z zbranimi poglavji. Do aprila letos je bilo prodanih več kot 27 milijonov izvodov mange.

Ker je manga tako uspešna, se tudi ni treba čuditi, da so po njej posneli animejsko serijo, ki šteje trenutno dve sezoni, tretja pa je že prav tako načrtovana. Prva sezona se je predvajala od aprila do septembra 2012 in šteje 25 epizod, druga sezona pa od oktobra lani do marca letos in prav tako šteje 25 epizod. Tretja sezona pa je načrtovana za naslednje leto, čeprav točen mesec, kdaj bi se naj začela predvajati, zaenkrat še ni znan.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...