14/11/2014

Manga "Outbreak Company" se je zaključila


Manga adaptacija serije lahkih romanov Outbreak Company - Moeru Shinryakusha avtorja Ichiroja Sakakija, na kateri je delal Kiri Kajiya, se je v 49. številki Kodanshine revije good! Afternoon, v kateri je začela izhajati novembra lani, zaključila.

Zgodba mange se osredotoča na Shinichija Kanoja, popolnega otakuja, katerega oče je pisec lahkih romanov, mati pa snovalka erotičnih iger. Shinichi nima nobenih posebnih talentov razen široke palete znanja, mnenj in vpogledov v moe. A kljub temu ga japonska vlada dodeli kot "moe" evangelista v sveti imperij Eldant, paralelni svet z vhodom skozi gosto zarasel gozd na območju gore Fuji. V tem fantazijskem svetu, kjer po nebu letajo zmaji, se Shinichi spoprijatelji s pol-vilinsko služkinjo Myuseru in prelepo mlado cesarico Petralko. Ko se sooča z vojnimi grožnjami med različnimi strankami, ga preplavljajo skrbi, da je tudi sam vsiljivec (shinryakusha) v tej skrivnostni deželi.

Sakaki je lahke romane z Yuugenovimi ilustracijami začel izdajati leta 2011. Studio feel. je leta 2013 te lahke romane adaptiral v animejsko serijo, katero je režiral Kei Oikawa (Minami-ke: Okaeri), scenarij zanjo napisal Naruhisa Arakawa (Kingdom, MAOYU), za načrtovanje likov pa poskrbel Takashi Mamezuka (Listen to Me, Girls. I Am Your Father!).

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...