04/11/2014

Tretja manga adaptacija BBC-jevega Sherlocka


V novembrski številki Kadokawine revije Young Ace so prejšnji mesec sporočili, da se manga adaptacija BBC-jeve nanizanke Sherlock vrača. Mango ponovno ilustrira umetnik "Jay", izšla pa bo v decembrski številki zgoraj omenjene revije. Pri tej novi mangi gre za adaptacijo tretje epizode z naslovom The Great Game (Okiinaru Game), v kateri se ta slavni detektiv sooči s kriminalnim mojstrom Moriartyjem.
Pri pisanju scenarijev za BBC-jevo nanizanko sodelujejo številni scenaristi nanizanke Doctor Who (Steven Moffat, Mark Gatiss in Stephen Thompson), ki postavljajo tega brilijantnega, a idiosinkratičnega detektiva, katerega si je izmislil Arthur Conan Doyle, v sodobni London. V nanizanki nastopata Benedict Cumberbatch (Atonement, Tinker Tailor Soldier Spy, Star Trek Into Darkness, The Fifth Estate) in Martin Freeman (The Office, The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, The Hobbit, The World's End), prvi kot Sherlock in slednji kot njegov prijatelj dr. Watson. Do sedaj so se predvajale tri sezone s tremi 90-minutnimi epizodami, četrta sezona pa bi naj doživela premiero leta 2016.

Prva manga o Sherlocku je adaptirala prvo epizodo z naslovom A Study in Pink. Izšla je leta 2012. Druga manga pa je adaptirala drugo epizodo The Blind Banker in je izšla lansko leto. Zvezki z zbranimi poglavji za obe mangi so izšli pri založbi Kadokawa Shoten.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Izšel je kratkometražni anime ALIEN: MONDAY

Ste se kdaj vprašali, kako bi znanstveno-fantastična mojstrovina Osmi potnik ( Alien ) režiserja Ridleyja Scotta izgledala v animejski obli...