29/11/2014

Znan program konvencije Makkon 2014


Oktobra smo zapisali, da se bo decembra odvijala že tretja največja slovenska konvencija o mangah, animejih in Japonski, katera sliši na ime Makkon. Takrat smo o konvenciji zapisali sledeče:
Spet prihaja december in s hladnimi zimskimi dnevi tega meseca tudi največja slovenska konvencija o animejih, mangah in Japonski, ki je poznana pod imenom MAKKON. Letošnje leto se bo konvencija odvijala v soboto, 13. decembra 2014, od 12. ure dalje na isti lokaciji kot lani, in sicer v Kinu Šiška, Trg Prekomorskih brigad 3, Ljubljana (glejte zemljevid spodaj).

To bo že tretje leto zapored, kar se konvencija izvaja pod tem imenom. Pred tem je bil ta dogodek poznan pod imenom Novoletka, vendar je z novo ekipo in novimi idejami dobil tudi novo ime. Organizatorji zaenkrat še niso sporočili, kakšen bo program letošnje konvencije, vendar pa so na socialnem omrežju Facebook zapisali, da bo le-ta objavljen nekje sredi ali proti koncu novembra.

Kot so obljubili, so te dni izdali tudi točen program dogajanja, ki se bo torej zvrstil v soboto, 13. decembra, od 12. do 20. ure. Tako se bo v dvorani Komuna dogajalo sledeče:

Dvorana Komuna
Čas   Predavanje Predavatelj
12.00 Uvodni govor in predstavitev dogodka Dan Oblak in Gregor Lešnik
12.10 Predstavitev borilnih veščin Klub japonskega mečevanja Maribor
12.25 Predstavitev borilnih veščin Ninjutsu
12.40 10 minutna pavza
12.50 Definirajmo otakuja! Kaj nam je všeč in zakaj smo tu Miha Jenko “Cyth” in Katarina Kunstelj
13.50 Razlika med Slo. in It. cosplayerji Špela Stiblj “Sasu”
14.05 Lolita predavanje Alja Grofelnik ” Puffyko “
14.25 Objava stripa na Slovenskem Matjaž Bertonclj – Društvo Stripoholik
14.55 Character Design za Animacijo Klavdij Juvan “Dex”
15.15 Videoigre na Japonskem Tomo – Conn.si
15.45 Anime kviz Miha Zaletel “Dango”
16.25 10 minutna pavza
16.40 Primerjava evropskega in japonskega orožja Tehno Škrat
17.10 Penast meč in umetna kri Rebeka Žerovnik “Awarandea”- Društvo Šmaug
17.40 Cosplay tekmovanje Dan Oblak
18.40 Plesna točka hrvaška (K-pop) Tena Srbic
18.45 Cosplay Zmenkarije Dan Oblak in Gregor Lešnik
19.30 Podelitev nagrad in zaključek vodenega programa Dan Oblak in Gregor Lešnik

Poleg zgornjega dogajanja so organizatorji pripravili tudi celodnevno dogajanje, ki bo vključevalo Maid cafe (od 14h do 16h), predstavitev izdelave sušija, za kar bo poskrbela Svilna pot (ob 16h in 18h), tekmovanje v video igrah (Društvo Animov), igranje video iger (Društvo Animov), dejavnosti Genki center izobraževanja, namizne igre (Črna luknja), sejem, risarski kotiček, origami kotiček (Kaja Lenarčič), digitalno razstavo in bralni kotiček.

Na sejmu ne bo manjkalo tudi prodajalcev in razstavljavcev. Tako bodo svoje izdelke prodajali in razstavljali Črna luknja, Tehnoškrat, TeaTime, Na Meji Nevidnega, Mladinska Knjiga, Svilna pot, Stripoholik, Heartlings (Eytheria) – modni dodatki, Klub japonskega mečevanja Maribor, Ažur d.o.o. in morda še kdo.

Za več informacij lahko odklikate na njiohovo uradno stran ali pa na njihovo stran na socialnem omrežju Facebook, kjer se lahko prijavite na dogodek. Makkonovci vas vabijo, da se pridružite največji otakujevski zabavi v Sloveniji. Vstop je prost.

Vir: Makkon

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...