20/04/2015

Japonski večer v Štuku


ŠOUM vas v sodelovanju z Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji ta četrtek, 23. aprila 2014, ob 18.uri vabi na prireditev Japonski večer, ki bo potekala v Štuku, Gosposvetska c. 83, Maribor. Prireditev je namenjena vsem, ki vas zanima spoznavanje drugih kultur. Tokrat boste lahko spoznali kulturo dežele vzhajajočega sonca. Na prireditvi bodo potekale razne delavnice, prisluhnili pa boste lahko tudi potopisnemu predavanju. Pripravili so tudi nagradno igro, v kateri lahko osvojite darilne bone za japonsko restavracijo Miyabi.

Program dogajanja na prireditvi bo sledeč:

18:00
--> Potopisno predavanje (Tomaž Hožič)

19:30 - 21:00
--> Delavnica priprave sušija (restavracija Miyabi)
--> Delavnica izdelave origamija (ARS Origami)
--> Predstavitev japonskega mečevanja (Klub japonskega mečevanja Maribor)
--> Japosnki obred pitja čaja
--> Delavnica japonske pisave (Maja Pešelj, Genki center)
--> Japonski jezik
O potopisnem predavanju pa so v dogodku na socialnem omrežju Facebook, kjer lahko potrdite tudi vašo udeležbo, zapisali sledeče:
Utrip nekaj najbolj poznanih japonskih mest bomo spoznali preko treh letnih časov. Potovanje pričnemo jeseni v pokrajini Kansai v nekoč cesarskih mestih Kyoto in Nara ter danes tretjem največjem mestu, Osaki.
Zimo bomo preživeli med stolpnicami in muzeji glavnega mesta Tokia, spomladi pa se sprehodili pod češnjami v njegovih parkih. Obiskali bomo cesarske vzhodne vrtove, ostanke nekoč mogočne trdnjave Edo, starodavni park Hama-rikyu, kamor je prihajal šogun na lov, največji budistični tempelj v mestu - Senso-ji, muzej zgodovine mesta Edo, kot se je Tokio imenoval pred letom 1868, muzej znanosti in naprednih tehnologij in četrti - Ginza, Akihabara, Asakusa, Ueno, Roppongi, Shinjuku, Shibuya ...
Za tem se vrnemo v pokrajino Kansai, kjer ponovno obiščemo Kyoto, ter preko Kobeja in mesta Himeji nadaljujemo do dveh tragičnih mest – Hirošime in Nagasakija.
Prireditve se lahko udeleži vsakdor, ki ga zanima japonska kultura, vstop pa je za vse brezplačen. Nikar se torej ne obotavljajte in okusite, občutite in doživite tradicionalne ter sodobne čare te skrivnostne dežele na vzhodu Azije.

Vir: ŠOUM FB

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...