07/08/2015

MokuMatsuri: Gakuen Edition


Animoku Anniversary Project 2015 je končno dobil svoje ime. Imenoval se bo MokuMatsuri: Gakuen Edition in se bo, kot smo že povedali, odvijal v soboto, 26. septembra 2015, od 10. do 20. ure. Tudi lokacija je sedaj dokončno znana. Dogodek se bo odvijal v prostorih Zveze prijateljev mladine Maribor na Razlagovi 16 v Mariboru.
Kako priprave glede dogodka napredujejo, si lahko pogledate na socialnem omrežju Facebook, kjer smo za ta namen ustvarili dogodek. Za namene informiranja o dogodku pa smo ustvarili tudi začasen MokuMatsuri blog, kjer bomo objavljali vse potrebne informacije. Do bloga lahko dostopate, če kliknete na povezavo tukaj.

Sedaj pa še nekaj informacij, kako smo si celoten dogodek zamislili. Glede na to, da smo mu dodali podnaslov Gakuen Edition, vam se že verjetno dozdeva, da bo celoten dogodek usmerjen v šolstvo, v našem primeru v šolski sistem in šolsko življenje na Japonskem. Tako vam bomo skušali predstaviti japonski šolski sistem in japonska šolska in študijska leta. Dogodek je zamišljen tako, da bo celoten dan zgledal kot neke vrste zabaven šolski program, kjer bodo v različnih predavalnicah potekale različne predstavitve in delavnice.

Naš namen je, da bi bil celoten dogodek čim bolj interaktiven, tako da bi obiskovalci bolj ali manj bili vključeni v celotno dogajanje. Manjkalo pa ne bo niti cosplay tekmovanje, ki pa bo po vsej verjetnosti imelo en majhen hakeljc. Lahko boste cosplayjali vašega najljubšega junaka iz animejev, risank, mang, stripov ali video iger, vendar mu boste morali dodati pridih šolarja ali študenta. Nadaljnje podrobnosti o samem tekmovanju vam bomo še sporočili, saj še ni nujno, da bo imelo točno takšno zahtevo, vendar smo vas želeli o tem že vnaprej obvestiti in opozoriti.

To so zaenkrat vse informacije, ki jih za zdaj želimo deliti z vami. Za nadaljnje informacije pa nas spremljajte na našem blogu in na naši strani na socialnem omrežju Facebook. Vstop na dogodek bo vsekakor prost, tako da ste vljudno vabljeni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...