22/10/2015

Na letošnjem Liffu kar 9 azijskih produkcij


Letošnji festival Liffe, ki bo potekal od 11. do 22. novembra, nam bo postregel s kar devetimi azijskimi poslasticami iz Kitajske, Tajvana, Japonske, Tajske in Južne Koreje. Če vas zanima, katere so te kinematografske poslastice, lahko to že sedaj preverite na uradni spletni strani festivala (kliknite tukaj). Na našem blogu pa si bomo vzeli čas in vam skušali dnevno predstaviti enega izmed izbranih filmov. Filme vam bomo predstavljali po abecednem vrstnem redu glede na njihov slovenski naslov. Tako je prvi film, ki vam ga bomo predstavili in ki si ga boste lahko ogledali na letošnjem Liffu, naslednji:

KRVAVA PISARNA
Naslov izvirnika: O piseu
Angleški naslov: Office
Država, leto: Južna Koreja, 2015
Režija: Hong Won-chan
Igrajo: Bae Sung-woo (Kim Byung-guk), Kim Eui-sung (Kim Sang-gyu), Ko Ah-sung (Lee Mi-rye), Park Sung Woong (Jong-Hoon), Ryu Hyun-kyung (Hong Ji-sun)
Zvrst: triler
Jezik: korejščina
Podnapisi: angleški, slovenski
Trajanje: 111 minut

Termini projekcij:
- Petek, 13. 11. 2015, ob 21:30
  Linhartova dvorana, LJ
- Ponedeljek, 16. 11. 2015, ob 19:00
  Kinodvor, LJ

Opis na spletni strani festivala Liffe:
Južnokorejski triler, v katerem režiser Hong Won-chan z metaforo serijskega morilca razkrije temačno plat neizprosnega tekmovanja na delovnem mestu.

Vzoren pisarniški delavec in družinski oče Kim Byung-guk umori svojo družino, nato pa izgine v neznano. Detektiv Jong-hoon v Kimovi pisarni nemudoma začne preiskavo, a zdi se, da vsi morilčevi sodelavci nekaj skrivajo. Izkaže se, da je imel Kim tesen odnos s pripravnico Mirae, zato detektiv sumi, da se je med njima pletlo nekaj nenavadnega. Jong-hoon se dokoplje tudi do posnetkov nadzorne kamere, s katerih postane razvidno, da je Kim takoj po umorih vstopil v pisarniške prostore … izstopiti pa ga ni videl nihče.

"V korejski družbi je služba tesno povezana s preživetjem posameznika, in če zaostajaš v igri tekmovanja, te prevzame obup onkraj razsežnosti stresa. Gre za družbeni sistem, v katerem je 'delo' 'preživetje' in 'odpoved' 'smrt'. To je največje protislovje današnje korejske družbe. Ne moremo preprosto prezreti povezave med tem dejstvom in stopnjo samomorilnosti v Koreji, ki je ena najvišjih na svetu." (Hong Won-chan)

Napovednik:


Vir: Liffe

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...