28/10/2015

Na Liffu tudi hongkonški akcioner Saat po long 2


Poleg korejskih, japonskih, indijskih in kitajskih filmov si bomo na letošnjem festivalu Liffe lahko ogledali tudi hongkonško-kitajsko akcijsko produkcijo, ki nam ponudi bogato paleto mojstrsko skoreografiranih prizorov bojevanja in streljanja, v čemer se hongkonški ustvarjalci odlikujejo že od nekdaj. Hongkonški akcionerji so svoj pravi sodobni razcvet doživeli z akcijskim virtuozom Johnom Woojem in njegovima mojstrsko zrežiranima dvema deloma trilogije Boljši jutri (A Better Tomorrow). Na letošnjem Liffu pa si bomo lahko ogledali najnovejši akcijski film režiserja Soija Cheanga, ki je naslovljen

SPL2: BITKA S ČASOM
Naslov izvirnika: Saat po long 2
Angleški naslov: SPL2: A Time for Consequences
Država, leto: Hongkong, Kitajska, 2015
Režija: Soi Cheang
Igrajo: Wu Jing (Kit), Tony Jaa (Čai), Simon Yam (Vah), Louis Koo (Hung), Andy On, Jin Zhang (paznik), Ken Lo (varnostnik), Andrew Ng (stric On), Francis Ng, Kiki Yeung (receptorka)
Zvrst: akcija
Jezik:kantonščina, tajščina
Podnapisi: angleški, slovenski
Trajanje: 120 minut

Termini projekcij:
- Petek, 13. 11. 2015, ob 21:30
  Kino Komuna, LJ
- Nedelja, 15. 11. 2015, ob 21:30
  Linhartova dvorana, LJ

Opis na spletni strani festivala Liffe:
Svež prispevek k hongkonškemu akcijskemu filmu, ki vedno znova navduši z bogato koreografiranimi prizori bojev in strelskih obračunov.

Kit je policist pod krinko, ki postane džanki, da bi ujel g. Hunga, vodjo kriminalnega sindikata. A operacija spodleti, zato jo Kitov nadzornik Vah prekine. Kit nato izgine brez sledu, Vah pa ga na lastno pest poišče v zaporu na Tajskem. Tamkajšnji policist Čai v tem času postane zaporniški paznik, da bi zbral denar za zdravljenje hčerke, ki boleha za levkemijo. Izkaže se, da bi lahko bil Kit idealen darovalec kostnega mozga zanjo. A medtem ko želi Čai zapornika ohraniti pri življenju, ga upravnik zapora hoče mrtvega, da bi njegovo telo predali nezakoniti trgovini z organi pod okriljem g. Hunga. Vse je pripravljeno za veliki obračun.

"Prizori spopadov so sami po sebi že vse, česar bi si lahko želel ljubitelj filma o borilnih veščinah, zagotovo gre za najbolj navdušujoč akcijski film, kar sem jih letos videl." (Justin Weier, Heroic Cinema)

Napovednik:


Vir: Liffe

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...