23/10/2015

Na Liffu tudi indijski film Mavrica


Drugi film, ki prihaja iz vzhodnoazijskega predela našega modrega planeta in ki se bo predvajal na letošnjem festivalu Liffe, je indijska drama

MAVRICA
Naslov izvirnika: Dhanak
Angleški naslov: Rainbow
Država, leto: Indija, 2015
Režija: Nagesh Kukunoor
Igrajo: Swastik Ram Chavan, Krrish Chhabria (Čotu), Vibha Chhibber, Vincent Daniel, Ramakant Dayma, Rishi Deshpande
Zvrst: drama
Jezik: hindujščina
Podnapisi: slovenski
Trajanje: 106 minut

Termini projekcij:
- Petek, 13. 11. 2015, ob 17:00
  Kosovelova dvorana, LJ
- Sobota, 21. 11. 2015, ob 17:15
  Kinodvor, LJ

Opis na spletni strani festivala Liffe:
Odisejsko potovanje brata in sestre, ki nas navdušita s svojo vztrajnostjo in medsebojno povezanostjo. Film, prežet z upanjem in veseljem.

Desetletna Pari in njen osemletni brat Čotu živita v vasi v Radžastanu. Zelo se imata rada in si med potjo v šolo pripovedujeta zgodbe. Čotu je slep in Pari mu je obljubila, da bo spregledal, preden bo dopolnil devet let. Na poti do sosednje vasi, kamor hodita gledat filme, Pari zagleda filmski plakat s slavnim Šarukom Kanom, na katerem piše, da bo junak "podaril svoje oči". Pari verjame, da jima filmski junak lahko pomaga. Odpravita se proti tristo kilometrov oddaljenemu prizorišču v puščavo, kjer Šaruk Kan snema svoj novi film. Na odisejskem potovanju po prašnih cestah, kjer magija in pravljice še vedno živijo, jima ljudje radi priskočijo na pomoč.

"Film sem posnel, da bi verjel v tisto nekaj dobrote, ki še obstaja na svetu. Hotel sem, da bi spominjal na Indijo, kjer sem odraščal, ko stvari niso bile zapletene." (Nagesh Kukunoor)

Napovednik:


Vir: Liffe

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...