20/01/2016

Potopisno predavanje Dežela gejš in samurajev

V četrtek, 4. februarja 2016, ob 19. uri bo v Vetrinjskem dvoru, Vetrinjska ulica 30, Maribor potekalo potopisno predavanje Dežela gejš in samurajev, ki ga bodo izvajali Rok Novak, Cilka Vogrin, Nelly in Sunji Taguchi. Potopisno predavanje v sodelovanju z Vetrinjskim dvorom pripravlja Društvo popotnikov Vagant iz Maribora.
Društvo Vagant svoje prireditve uresničuje s pomočjo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Mestne občine Maribor, o tem potopisnem predavanju, za katerega najdete dogodek na socialnem omrežju Facebook, če kliknete tukaj, pa so zapisali sledeče:
Poleg splošnih podatkov o Japonski, deželi vzhajajočega sonca, so v potovalni agenciji NASMEH v svojem vabilu na potovanje zapisali: »Presenetila vas bo visoka tehnologija, posebna arhitektura, na sprehodih po čudovitih vrtovih in bambusovih gozdičkih boste začutili mir, ob namakanju v vročih vrelcih spoznali starodavno japonsko kulturo. Eden izmed vrhuncev na potovanju bo poskušanje različne japonske hrane, ki je prav zaradi svoje izvirnosti zaščitena s strani UNESCA. Poskusili boste ribje specialitete največje ribje tržnice na svetu, se veliko vozili z vlaki, tudi takim, ki doseže hitrost 320 km na uro. Obiskali boste številne templje, se podali v japonske Alpe in še veliko drugega boste spoznali ...«

Cilka VOGRIN je to doživela in bo z nami delila svoje vtise in doživetja s potovanja po Japonski, o kulturnem šoku, prijaznosti in natančnosti Japoncev, o posebnostih šintoistične vere, avtomatizaciji na vlakih, hotelih, celo na straniščih ter na drugi strani čudovito jesensko obarvanih vrtovih in dih jemajoči naravi, spanju na tatamijih ali v komorah v kapsul hotelu. Naša člana Sunji in Nelly, doma iz Takasakija, pa nam bosta zaupala, kaj japonskega pogrešata v Sloveniji in obratno. ZANIMIVO BO! VABLJENI!