20/01/2016

Potopisno predavanje o Severni Koreji


V četrtek, 28. januarja 2016, ob 19. uri bo v Vetrinjskem dvoru, Vetrinjska ulica 30, Maribor potekalo potopisno predavanje o Severni Koreji, ki ga bosta izvajala Zlatko Fišer - Fiš in Dika Vranc. Potopisno predavanje v sodelovanju z Vetrinjskim dvorom pripravlja Društvo popotnikov Vagant iz Maribora.
Društvo Vagant svoje prireditve uresničuje s pomočjo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Mestne občine Maribor, o tem potopisnem predavanju, za katerega najdete dogodek na socialnem omrežju Facebook, če kliknete tukaj, pa so zapisali sledeče:
Dežela, skorajda brez stika z zunanjim svetom. Dežela, v kateri ni trafik, da bi lahko kupil časopis. Tako zelo drugačna je, vase zaprta, nikamor ne smeš sam. Nam nepojmljivo, njim samo po sebi umevno. In mi tega ne razumemo, dokler nekaj časa ne preživimo tam. Šele ko smo nekaj časa med njimi, začenjamo dojemati, zakaj je pri njih tako, kot pač je. Marsikateri stereotip o Severni Koreji je treba odpraviti, da bi to deželo začeli gledati z bolj prijaznimi očmi. A tudi v Severni Koreji se premika. Počasi, korak za korakom, pa vendarle. Severna Koreja je svojevrstna utrdba, ki kljubuje vsem in vsemu. Dežela, ki jo je vredno spoznati, ne glede na vse, kar slišimo o njej.
VABLJENI!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...