20/03/2016

FairyTail: Konec sezone in nov animirani projekt


V letošnji 17. številki revije Weekly Shōnen Magazine založbe Kodansha je objava, da je v načrtih nov Fairy Tail animirani projekt. Žal objava ne razkriva nič drugega kot to. Hkrati pa je tudi znano, da se 2. sezona televizijske animejske serije zaključuje. Zadnja epizoda 2. sezone se bo tako predvajala že 26. marca.
Od 9. januarja do 11. marca ste si lahko ogledali tudi animejsko serijsko adaptacijo mange Fairy Tail Zero, ki je v bistvu predzgodba dogajanja v mangi in animeju Fairy Tail. Prva sezona animeja Fairy Tail pa se je predvajala med leti 2009 in 2013, medtem ko je druga sezona prišla na male zaslone aprila 2014.

Fairy Tail je v originalu manga, katere avtor je Hiro Mashima in govori o magih iz kraljestva Fiore, kjer obstajajo številne bratovščine magov, ki opravljaju razna najemniška opravila. Ena najbolj prepoznavnih je vsekakor Fairy Tail. Osrednja lika mange sta Lucy in Natsu, ki sta oba maga te bratovščine, ob strani pa jima stoji modro, mački podobno bitje s krili, ki sliši na ime Happy. Čeprav se na prvi pogled v Fioreju zdi vse normalno, pa le ni tako, saj se v sencah kraljestva prebuja nepopisno zlo v obliki črne magije, ki lahko ogrozi celotno kraljestvo in svet.

Manga sicer ni navdihnila zgolj animejske serije, temveč so po njej naredili kar nekaj stranskih mang in video iger, pa tudi odrska igra je v pripravi, ki bo prikazana med 30. aprilom in 9. majem v Tokiu. Doslej je založba Kodansha na Japonskem izdala 54 zvezkov z zbranimi poglavji, medtem ko bo ameriška založba Kodansha Comics 22. marca izdala 53. zvezek. Nemška založba Carlsen pa je ta mesec izdala 43. zvezek.
Obe sezoni animejske serije si lahko ogledate na Crunchyrollu, kjer si lahko prav tako preberete najnovejša poglavja mange, saj jih v angleškem prevodu izdajajo skoraj istočasno kot na Japonskem.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...