08/03/2016

Manga "Kamisama Hajimemashita" se zaključuje


V letošnji sedmi številki revije Hana to Yume založbe Hakusensha so v soboto najavili, da se manga Kamisama Hajimemashita avtorice Juliette Suzuki, ki je v Evropi in ZDA poznana pod naslovom Kamisama Kiss, zaključuje. Pred nami bi naj tako bila samo še štiri poglavja, izmed katerih bi naj naslednje izšlo 5. aprila v 9. številki omenjene revije, zadnje pa v 12. številki, ki izide 20. maja, če torej predvidevamo, da si avtorica ne bo vzela nobenega vmesnega premora.

V reviji so tudi naznanili, da ima sama manga 5 milijonov natisnjenih izvodov in da je v zaključni del zgodbe vstopila že 20. januarja. Sama zgodba pa se drugače osredotoča na dekle Nanami, ki je po očetovem odhodu ostala brez doma. Nekega dne pride v dom moškega, ki ji dovoli prenočiti. Njegovo domovanje se izkaže za šintoistično svetišče, sam moški pa je božanstvo, demon, ki je svojo dušo prenesel na Nanami, na katero ga sedaj veže pogodba. Ta pogodba pa se lahko zapečati na samo en način - s poljubom.

Manga je v reviji Hana to Yume začela izhajati leta 2008, založba Hakusensha pa bo 20. aprila letos izdala že kar 24. zvezek. V angleščino je doslej prevedenih 20 zvezkov, za kar so poskrbeli pri založbi Viz Media, medtem ko bo založba Tokyopop v nemškem jeziku 17. marca izdala 19. zvezek.

Manga je navdihnila tudi dve sezoni animejske serije, ima pa tudi še vedno trajajočo OAD (original anime DVD) serijo, ki izhaja skupaj z zvezki. Prvi dve epizodi sta izšli z 22. in 23. zvezkom, naslednja pa je načrtovana za izid s posebno izdajo 24. zvezka, ki izide 20. aprila in bo naslovljena "Kamisama, Hanayome ni Naru" (Bog se poda nevesti). OAD serija bi naj dobila tudi četrto epizodo, ki pa je načrtovana za izid s posebno izdajo 25. zvezka, ki bo izšel 19. avgusta. Ta epizoda pa bo nosila naslov "Kamisama, Mukae ni Iku" (Srečala se bom z bogom).

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...