21/04/2016

Azijski kulinarični dan 2016


Društvo Touhou že drugo leto zapored pripravlja Azijski kulinarični dan, ki je namenjen vsem, ki uživajo ob hrani različnih azijskih kultur. Letos se bo kulinarični dogodek odvijal v soboto, 7. maja 2016 (spremenjeno: 21. 4. 2016) 23. aprila 2016, od 14. do 22. ure, in sicer ob Zbiljskem jezeru (Zbiljska dobrava), tako da boste lahko poskusili svojo najljubšo ali kakšno novo azijsko jed v prijetni spoladanski idili.
Vstop na samo prireditev je prost, organizator pa vas vljudno vabi, da se dogodka udeležite in razvajate vaše brbončice, kolikor se le da. Društvo Touhou je o samem dogodku sicer zapisalo sledeče:
Že drugo leto zapored se bodo ob Zbiljskem jezeru zbrale restavracije in trgovine, ki bodo predstavile hrano in produkte vsem, ki jih poznajo in tistim, ki še ne poznajo azijske kulinarike. Letos bo dogodek vseboval program in bo ponudil več stojnic in še več kulinaričnih užitkov. Na voljo bodo tudi degustacije različnih vrst jedi, ki jih morda ne poizkusite pogosto, ali pa jih sploh še niste. Poleg odličnih jedi, pa bodo na voljo tudi drugi produkti, ki jih ponuja Azija. Azijska kulinarika je zelo raznovrstna in čedalje bolj prodorna na našem trgu, saj je zdrava, okusna in navdušujoča. Pridite in skupaj bomo poskrbeli za lep in zelo okusen dogodek.
Na tokratnem dogodku bodo tako prisotne mnoge azijske restavracije in trgovine, med drugim tudi japonska restavracija Miyabi iz Maribora, spletna trgovina z japonskimi sladkarijami Nippon Sweets, vietnamska restavracija Ngon iz Maribora, restavracija Shambala, indijska restavracija Maharaja in mnoge druge. Glavni sponzor letošnje prireditve pa je Thai Asia Shop iz Ljubljane.

Za dodatne informacije lahko bodisi obiščete stran ali dogodek za Azijski kulinarični dan na socialnem omrežju Facebook bodisi odklikate na uradno spletno stran društva Touhou.

Tudi naša skupina se bo udeležila dogodka, zato smo že tudi pripravili dogodek Animoku izlet: Azijski kulinarični dan, v katerem se dogovarjamo glede organizacije prevoza na prireditev iz Maribora. Ker dogodek pride ravno na dan, ko bi imeli Večer animejev in namiznih iger, vam sporočamo, da bo namesto našega rednega dogodka potekal ta izlet.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...