06/05/2016

Dan Japonske 2016


Tudi letos se bo v Ljubljani odvijal Dan japonske, in sicer že 5. leto zapored. Organizatorja prireditve sta tudi letos Genki center in Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji. Letošnji dogodek, poimenovan Dan Japonske 2016, se bo torej odvijal v soboto, 11. junija 2016, od 10. do 17. ure v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča v Ljubljani, torej na isti lokaciji kot lansko leto. Kot vsako leto, bo tudi letos vstop na prireditev prost.
Na spletni strani Genki centra, ki je eden izmed organizatorjev prireditve, so o dogodku zapisali naslednje:
Dan Japonske je prireditev, ki je nastala leta 2012 v želji po približanju japonske kulture Slovencem. K sodelovanju smo povabili  podjetja, skupine in posameznike, ki se v Sloveniji na najrazličnejše načine ukvarjajo z Japonsko deželo in njeno kulturo. S pomočjo Veleposlaništva Japonske v Sloveniji tako vsako leto prirejamo sedaj že tradicionalni Dan Japonske, ki vsakič navduši več kot 2500 ljudi. Vabljeni tudi letos!

Letos se bo prireditev odvijala v soboto, 11. junija 2016 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Na dogodku se bodo predstavili najrazličnejši aspekti japonske kulture, od tradicionalne do moderne. Gostili bomo preko 30 društev in posameznikov, ki so aktivni na področju Japonske. Tako si lahko obetamo različna predavanja, predstavitve, delavnice in demonstracije.
Poleg tega opisa pa organizatorji vse zainteresirane vabijo tudi k aktivnemu sodelovanju na prireditvi, da bi popestrili dogajanje in prikazali čim več vidikov japonske kulture. Tako so glede sodelovanja zapisali sledeče:
Menimo, da je načrtovana prireditev dobra priložnost za predstavitev vas, ali vašega podjetja, zato vas vabimo, da nam pišete in se nam pridružite. Iščemo podjetja, skupine, društva, ali posameznike, ki se na kakršenkoli način ukvarjajo z Japonsko in bi se želeli predstaviti tekom dneva prireditve. Lahko se predstavite na stojnici, na odru s predavanjem, ali v svojem kotičku s predstavitvijo, delavnico…Če pa imate kakšno izvirno idejo, kako bi popestrili naš dan, bomo veseli vašega kontakta.

Pišite nam na mejl: genki.center@gmail.com, ali nas pokličite na tel: 030 380 002. In sicer najkasneje do 20. maja 2016. Veseli bomo vašega odziva!
Tudi naša skupina se bo udeležila dogodka, vprašanje je samo ali aktivno ali letos zgolj kot obiskovalci. Se še bomo odločili. Upamo torej, da se vidimo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...