19/05/2016

Umrla je posojevalka glasov Yuko Mizutani


Danes je v javnost prišla novica, da je v torek v 51. letu starosti preminila posojevalka glasov Yuko Mizutani, ki je na Japonskem bila najbolj poznana kot glas Sakiko Sakure v animejski seriji Chibi Maruko-chan. Po nekaterih poročanjih bi naj že prej bila diagnosticirana z rakom dojk. Na uradni spletni strani so danes zasedba, osebje in avtorica orignalne mange Momoko Sakura objavili sporočilo, v katerem izrekajo sožalje. Sporočilo se glasi:
[Mizutani] je posojala glas starejši sestri (Sakiko Sakura) v Chibi Maruko-chan že od prvega predvajanja serije leta 1990 in je vsekakor poživila serijo. Obžalujemo njeno izgubo.
Iz televizijske hiše Fuji TV sporočajo, da so glasovi za epizodi animejske serije Chibi Maruko-chan, ki se bosta predvajali 22. in 29. maja že posneti in da bodo njeno naslednico za nadalnje epizode razglasili enkrat pozneje.

Mizutani je posojala glas števiilnim likom v različnih animejskih serija in filmih, med drugim tudi Pinoko v številnih oblikah animeja Black Jack, Mihoshi Kuramitsu v franšizi Tenchi Muyo!, Ikuko Tsukino v Pretty Guardian Sailor Moon Crystal, Naoko v Time of Eve,  Cheimin Noi v Mobile Suit Zeta Gundam, Excellen Browning v Super Robot Wars OG: Divine Wars, Sōten v animeju InuYasha, Kukuru v Arc the Lad, Sori Takenouchi (pa tudi Otamamonu in Yuko Yagami) v Digimon Adventure, Luchs v Saber Marionette J, Maiko Shindo v Gravitation: Lyrics of Love, Apple v animeju Zillion, Mizuki Segawi v animeju The Guyver: Bio-Booster Armor, Kyouko Ozaki v animeju Shiki in številnim drugim.

Glasove je posojala tudi likom v video igrah, izmed katerih je vredno izpostaviti predvsem kraljico Minnie v franšizi Kingdom Hearts, Iris v Project X Zone in Militso v Tales of Rebirth. Mizutani je bila poročena z režiserjem Mizuho Nishikubo (Otogi Zoshi, Musashi: The Dream of the Last Samurai, Zillion).

Vir: ANN, Kotaku

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...