14/06/2016

Manga My Love Story!! se zaključuje


V letošnji julijski številki revije Bessatsu Margaret, ki jo izdaja založba Shueisha in je izšla v ponedeljek, so razkrili, da se romantična, komična shōjo manga My Love Story!! (Ore Momogatari!!), ki je delo avtoric Kazune Kawahare in Aruko, končuje. Zadnje poglavje, ki bo vsebovalo kar 100 strani bo tako izšlo v avgustovski številki revije, ki izide 13. julija. Poleg tako obširnega zaključka bo zadnje poglavje vsebovalo tudi osrednjo barvno stran.

Sicer je novica o tem, da se manga bliža koncu, bila znana že od januarja, ko je odgovorni urednik revije Bessatsu Margaret Takaaki Imai v nekem intervjuju izjavil, da se manga bliža svojemu vrhuncu, vendar takrat še ni bilo jasno, kdaj bo izšlo zadnje poglavje.

Kawahara je prvo verzijo zgodbe, ki je bila mišljena zgolj kot ena 100-stranska kratka manga, izdala oktobra 2011 v reviji Bessatsu Margaret Sister, nato pa jo je v reviji Bessatsu Margaret začela izdajati kot serijsko delo, za katerega je založba Shueisha doslej izdala že 12 zvezkov z zbranimi poglavji. Slednji je izšel 25. maja letos. Manga je leta 2013 na 37. Kodanshini podelitvi manga nagrad osvojila tudi naslov najboljše shōjo mange.

Manga je trenutno na voljo tudi v angleškem jeziku, za kar so poskrbeli pri VizMedia, kjer so 5. aprila izdali 8. zvezek z zbranimi poglavji. Bo pa letošnjo jesen začela izhajati tudi v nemškem jeziku, za kar bodo poskrbeli pri Panini Comics (Planet Manga). Pri VizMedia mango opisujejo sledeče:
Takeo Gōda je velikan z ogromnim srcem. Škoda le, da se ga dekleta izogibajo! (Želijo si njegovega lepega najboljšega prijatelja Sunakawo.) Ker je navajen biti na strani, je Takeo ponosen in sprejema svojo usodo. Ampak nekega dne, ko na vlaku reši dekle z imenom Yamato pred nadlegovalcem, se njegovo (ljubezensko!) življenje nenadoma neverjetno spreobrne!
Aprila 2015 je manga My Love Story!! dobila tudi animejsko adaptacijo v obliki animejske serije, 31. oktobra 2015 pa se je potem v japonskih kinematografih še začela predvajati igrana filmska adaptacija.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...