08/07/2016

Manga Gintama se bliža koncu


V letošnji 32. številki revije Weekly Shonen Jump, ki jo izdaja založba Shueisha, so razkrili, da manga Gintama, katere avtor je Hideaki Sorachi, z naslednjim poglavjem vstopa v sklepni del zgodbe. O tem je že govoril tudi sam Sorachi, ko je v 63. zvezku mange, ki je na Japonskem izšel marca letos, bralcem sporočil, da bo zgodba še letos prešla v sklepno dejanje. K temu je še dodal, da še ne ve, ali se bo manga zaključila že letos ali naslednje leto.

Sorachi je mango Gintama začel izdajati leta 2004 in je še danes ena izmed najpopularnejših mang na Japonskem. Samo na Japonskem je bilo natisnjenih več kot 50 milijonov kopij. Prvih 23. zvezkov so v angleščini izdali tudi pri založbi Viz Media, ampak so jo očitno nehali izdajati, saj v ZDA ni bila tako zelo popularna. Na voljo pa je tudi v nemškem jeziku, saj jo založnik Tokyopop še vedno izdaja, le da sedaj vsake 4 mesece. Do sedaj je v nemščini izšlo 32. zvezkov, naslednji izide čez slab teden. Na Japonskem pa je maja izšel že kar 64. zvezek.

Manga je navdihnila tudi animejsko serijo, ki se je na japonskih malih zasloni premierno začela predvajati leta 2006 in se je s kar nekaj daljšimi premori nadaljevala vse do leta 2013. Aprila 2015 pa se je začela predvajati nova animejska serija, ki je trajala vse do marca letos in se je predvajala tudi na Crunchyrollu. Povrhu je manga služila tudi kot navdih za dva animejska celovečerca, izmed katerih je slednji, ki je izšel leta 2013, naslovljen Gekijōban Gintama Kanketsu-hen: Yorozuya yo Eien Nare. Poleg že naštetih adaptacij pa so izšle še številne OVA epizode.

Naslednje leto pa se lahko celo nadejamo igrane adaptacije mange, v kateri bo kot glavni junak Sakata Gintoki nastopil Shun Oguri. Film bo na japonska kinematografska platna prijadral enkrat leta 2017, vendar zaenkrat še točen datum ni znan.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...