05/09/2016

Animoku: Večer animejev in namiznih iger 9/2016


V soboto, 10. septembra 2016, vas ob 17. uri znova vabimo, da se nam pridružite v Vetrinjskem dvoru, Vetrinjska ulica 30, Maribor na še enem Večeru animejev in namiznih iger, kjer vam že kot stalnico ponujamo različne namizne igre, karaoke in animejsko, animirano ali filmsko projekcijo.

Tokrat vam bomo predstavili preprosto igro s kartami SUSHI GO, ki jo lahko igra do pet ljudi in je izredno hitra. Poleg te igre pa boste lahko igrali tudi številne druge namizne igre, ki vam bodo na voljo, med njimi tudi The Resistance, Labyrinth, Hoax, Ultimate Werewolf, Kuh & Co. itd.
Projekcija, ki smo jo tokrat pripravili za vas, pa je animejski celovečerec THE BOY AND THE BEAST (Bakemono no Ko), ki se bo predvajal z originalnim japonskim tonskim zapisom in angleškimi podnapisi. Režiser filma je kultni Mamoru Hosoda (The Girl Who Leapt Through Time, Summer Wars, Wolf Children), zgodba pa je sledeča:
Devetletnemu Renu ne bi moglo iti slabše. Njegova mati je umrla v prometni nesreči, njegov oče je izginil, njegova širša družina pa je do njega hladna in odtujena. Ren iz obupa pobegne na umazane ulice Shibuye in se skuša preživljati sam.

Medtem se v Shibutenu, kraljestvu zveri, vsi bojijo neustrašnega bojevnika Kumatetsuja, vendar ga ne marajo ali spoštujejo. Če se gospodar kdaj odloči upokojiti in postati bog, sta Kumatetsu in plemič Iouzan najprimernejša kandidata za njegovo zamenjavo, saj sta najmočnejša v deželi. Ampak Kumatetsu je tako nedružaben, da ne more obdržati niti učenca. Dokler torej ne bo dokazal, da lahko, ne bo nikoli resen kandidat.

Ko se Ren izgubi v blodnjaku ulic, se znajde v tej čudni deželi Shibuten, kjer usoda poskrbi, da se ti dve trmasti in neustrašni duši srečata. Kumatetsu fanta preimenuje v "Kyuuta". Vsak izmed njiju lahko drugega marsikaj nauči, a kar se tiče njiju, to ne bo lahko. Ko se Kyuuta prilagaja temu novemu domu, se znajde na prehodu dveh svetov, ki nista tako zelo ločena, kot fant in zver mislita.


Tokratni program bo torej potekal takole:
17:00 Prosto igranje namiznih iger in karaoke
20:00 Predstavitev igre Sushi Go
21:00 Ogled animeja The Boy and the Beast

Svojo udeležbo lahko tudi potrdite v dogodku na socialnem omrežju Facebook, in sicer če kliknete na povezavo tukaj.

Se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Izšel je kratkometražni anime ALIEN: MONDAY

Ste se kdaj vprašali, kako bi znanstveno-fantastična mojstrovina Osmi potnik ( Alien ) režiserja Ridleyja Scotta izgledala v animejski obli...