07/11/2016

Liffe 2016: Južnokorejska drama Zdaj prav, potem narobe


Poleg filma Služkinja si bo na letošnjem Liffeu možno ogledati še en južnokorejski film, ki je nastal pod režisersko taktirko Honga Sang-sooja. Gre za dramo, ki govori o režiserju, ki se zaljubi v umetnico, katera ve, da je slaven, vendar ni videla še nobenega njegovega filma. Ta filmska mojstrovina nosi naslov

ZDAJ PRAV, POTEM NAROBE

Originalni naslov: Ji-geum-eun-mat-go-geu-ddae-neun-teul-li-da
Angleški naslov: Right Now, Wrong Then
Država, letnica: Južna Koreja, 2015
Trajanje filma: 121 minut
Režija: Hong Sang-soo Scenarij: Hong Sang-soo
Fotografija: Park Hongyeol
Glasba: Yongjin Jeong
Igrajo: Jeong Jae-yeong (Ham Cheon-soo), Kim Min-hee (Yoon Hee-jeong)
Jezik: korejščina
Podnapisi: angleščina, slovenščina


Projekcije filma:
  • Nedelja, 13. 11. 2016, ob 17:00 (Kino Komuna, Ljubljana) --> nakup vstopnice
  • Četrtek, 17. 11. 2016, ob 15:00 (Linhartova dvorana, Ljubljana) --> nakup vstopnice

Opis filma na spletni strani festivala Liffe:
Variaciji naključnega srečanja med priznanim filmskim režiserjem in mlado slikarko pokažeta, da je usoda medčloveških odnosov odvisna le od drobnih gest in navidez nepomembnih besed.

Filmski režiser Ham Cheon-soo pride v mesto Suvon predstavit svoj najnovejši film. Ker prispe dan prezgodaj, odide na ogled tamkajšnjih znamenitosti in tako spozna lepo mlado slikarko Yoon Hee-jeong. Hitro se zapleteta v sproščen pogovor, po skupni kavi obiščeta slikarkin atelje, večerjata, nato pa se odpravita na zabavo slikarkinega prijatelja. V dveh različicah istega dogodka pa le nekaj drobnih razlik spremeni razplet zgodbe med glavnima protagonistoma.

"V moji naravi je, da se posvečam temam, ki jih poznam, zatem pa najdem nove. Tako je režiser samo eden od teh pomembnih, preprostih prvin, ki jih zelo dobro poznam. Ne želim sodelovati s pilotom ali o njem posneti filma. Če bi ga poskušal opisati, bi to verjetno storil stereotipno." (Hong Sang-soo)

Napovednik:


Vir: Liffe

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...