31/10/2017

Večer animejev in namiznih iger 17/2017


Tudi to soboto, 4. 11. 2017, bo od 16. ure dalje v Vetrinjskem dvoru (prostor Freske), Vetrinjska ulica 30, Maribor potekal Večer animejev in namiznih iger. Kot po navadi je vstop na dogodek prost, svojo udeležbo pa lahko potrdite tudi na socialnem omrežju Facebook, in sicer tukaj.

Na tokratnem dogodku si bomo ogledali prvi del igrane adaptacije mange Chihayafuru, ki govori o igri s kartami karuta ter Chihayi Ayase, ki v šestem razredu osnovne šole spozna Arataja Watayo, fanta, ki je prišel iz prefekture Fukui. Arata se zbliža s Chihayo in njenim dolgoletnim prijateljem Taichijem Mashimo ravno preko igre karuta. Štiri leta kasneje, ko gre Chihaya v srednjo šolo, se odloči, da bo skupaj s Taichijem ustanovila karuta krožek, izve pa tudi, da je Arata po vrnitvi v prefekturo Fukui prenehal igrati to igro s kartami. Tako Chihaya kot tudi Taichi z ustanovitvijo krožka upata, da bosta lahko ponovno srečala starega prijatelja, kljub temu da se več ne posveča tej igri. Film se bo predvajal z originalnim japonskim tonskim zapisom in angleškimi podnapisi.

Vsekakor na dogodku ne bo manjkalo tudi namiznih iger. Tokrat se boste lahko preizkusili v  igrah, kot so Camel Up, Legendary, Samurai, Cosmic Encounter in številnimi drugimi, predstavili pa vam bomo tudi igro o skrivnih identitetah z naslovom Hoax. Tokrat smo torej za vas pripravili naslednji program:

16:00-16:30
Začetek

16:30-18:30
Ogled filma Chihayafuru - Part 1

18:30 - 20:00
Predstavitev igre Hoax

18:30-23:59
Prosto igranje namiznih iger

Spodaj si še lahko ogledate napovednik za tokratno projekcijo, priložili pa smo tudi sliko, na kateri smo označili, kje točno nas najdete v Vetrinjskem dvoru.

Napovednik za Chihayafuru - Part 1

Kje nas najdete
Se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...