26/02/2018

Večer animejev in namiznih iger 4/2018


V soboto, 3. 3. 2018, ob 17. uri bo v Vetrinjskem dvoru (projektni prostor Freske), Vetrinjska ulica 30, Maribor potekal 4. letošnji Večer animejev in namiznih iger, na katerem si boste lahko ogledali igrano adaptacijo zelo priljubljene shounen mange Fullmetal Alchemist in preizkusili različne namizne igre ter igre igranja domišljijskih vlog. Vstop na dogodek je še vedno prost, svojo udeležbo pa lahko potrdite tudi v dogodku na socialnem omrežju Facebook, in sicer tukaj.

Hkrati tudi opozarjamo, da film ni primeren za gledalce, mlajše od 15 let, in da se bo predvajal z japonskim tonskim zapisom ter angleškimi podnapisi.

Program:

17:00 - 17:30
Začetek programa

17:30 - 20:00
Ogled filma Fullmetal Alchemist

20:00 - 23:59
Prosto igranjem namiznih iger

O filmu:
Fullmetal Alchemist je igrani film, ki je nastal po shounen mangi avtorice Hiromu Arakawe in govori o bratih Elric, starejšemu Edwardu (Ryosuke Yamada) in mlajšemu Alphonsu. Brata je materina smrt tako prizadela, da sta jo s pomočjo človeške transmutacije, ki v svetu alkemije velja za tabu, skušala ponovno oživiti, vendar jima je spodletelo, za kar sta zelo drago plačala. Medtem ko je Edward izgubil zgolj del telesa, je Alphonse izgubil celotno telo, vendar je Edwardu uspelo bratovo dušo z žrtvovanjem še enega dela telesa vezati na oklep. Sčasoma brata ugotovita, da zanju morda obstaja rešitev, da si povrneta izgubljeno, in sicer kamen modrosti, zaradi česar Edward postane državni alkemist in se skupaj z bratom poda na iskanje tega legendarnega kamna. A pot do tega je bolj trnova, kot si sploh lahko mislita, in polna skrivnosti.


Za tiste, ki še ne veste, kje v Vetrinjskem dvoru nas najdete, in za tiste, ki še vedno ne veste, kje v Vetrinjskem dvoru nas iskati, spodaj, kot vedno, prilagamo še sliko, na kateri je označen vhod v dvorano Freske. Ogledate si jo lahko spodaj.
Se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...