07/05/2018

Večer animejev in namiznih iger 7/2018


V soboto, 12. 5. 2018, ob 17. uri vas vabimo, da se nam pridružite v Vetrinjskem dvoru, Vetrinjska ulica 30, Maribor (prostor Freske) na že 7. letošnjem Večeru animejev in namiznih iger. Na tokratnem dogodku si bomo ogledali japonski animirani film Mary in čarovničina roža (Meari to majo no hana) in se ponovno podružili ob različnih namiznih igrah. Vstop je kot vedno prost, svojo udeležbo pa lahko potrdite tudi v dogodku na socialnem omrežju Facebook, ki ga najdete tukaj.
Mary in čarovničina roža (Meari to majo no hana) je animejski prvenec novega studia Ponoc in že tretji animirani celovečerec režiserja Hiromase Yonebayashija (Arietty, When Marnie Was There). Zgodba govori o mladem, povsem običajnem dekletu Mary, ki živi na podeželju s svojo prateto Charlotte. Njeno življenje je dolgočasno in nima skoraj nobenega prijatelja. Nekega dne pa naleti na skrivnostno mačko in ji sledi v gozd, kjer odkrije skrivnostno rožo in zelo staro metlo. Oboje jo ponese nad oblake do kolidža Endor, čarovniške šole, ki jo vodi ravnateljica Mumblechook. Ampak kaj kmalu Mary ugotovi, da se na šoli dogajajo strašne stvari. Anime je posnet po knjižni klasiki The Little Broomstick avtorice Mary Stewart in se bo predvajal z originalnim japonskim tonskim zapisom in angleškimi podnapisi.

Tokratni program, ki smo ga pripravili za vas, je torej sledeči:

17:00 - 17:30 Začetek programa
17:30 - 19:30 Ogled animeja MARY IN ČAROVNIČINA ROŽA
19:30 - 00:00 Prosto igranje namiznih iger

Spodaj še prilagamo napovednik za animejsko dogodivščino in sliko z lokacijo, kje v Vetrinjskem dvoru nas najdete.


Se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...