23/05/2018

Večer animejev in namiznih iger 8/2018


V soboto, 26. 5. 2018, ob 17. uri vas vabimo v Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30, Maribor, da se nam pridružite na Večeru animejev in namiznih iger 8/2018. Tokrat si bomo najprej ogledali animejski celovečerec In This Corner of the World, nato pa bo sledilo igranje različnih namiznih iger. Tudi tokrat je vstop na dogodek prost, svojo udeležbo pa lahko potrdite na socialnem omrežju Facebook, in sicer tukaj.

Tokratna projekcija je torej animejski celovečerec In this Corner of the World (Kono Sekai no Katasumi ni), ki se bo predvajal z originalnim japonskim tonskim zapisom in angleškimi podnapisi ter je primeren za vse starosti. Zgodba animiranega filma je postavljena v čas druge svetovne vojne in govori o Suzu Urano, ki se leta 1944 preseli v majhno naselje Kure v Hirošimi, kjer se poroči z Shuusakujem Houjoujem, mladim uradnikom, ki dela v lokalni mornariški bazi. Oba živita pri njegovi družini in Suzu kmalu postane nepogrešljiva v gospodinjstvu. Ampak leta 1945 ameriška bombardiranja dosežejo Kure, kar ima hude posledice za prebivalce naselja in njihov način življenja. Tako se Suzujino življenje popolnoma obrne na glavo. A kljub temu ji z vztrajnostjo in pogumom uspeva živeti življenje v polni meri.

Program tokratnega dogajanja je sledeči:

17:00 - 19:15
Projekcija animeja IN THIS CORNER OF THE WORLD

19:15 - 00:00
Prosto igranje namiznih iger:
MIZA 1: Camel Up, Ticket to Ride, Marvel Legendary
MIZA 2: Tsuro, Takenoko, Munchkin
MIZA 3 in 4: Weiß Schwarz, Pokemon TCG

Spodaj še prilagamo napovednik za tokratno projekcijo in sliko, kje v Vetrinjskem dvoru nas najdete. Vabimo vas torej k ogledu tokratne projekcije in da se nam pridružite ob igranju različnih namiznih iger ter druženju z ostalimi "geeki"

Napovednik za In this Corner of the World


Lokacija v Vetrinjskem dvoru
Se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Izšel je kratkometražni anime ALIEN: MONDAY

Ste se kdaj vprašali, kako bi znanstveno-fantastična mojstrovina Osmi potnik ( Alien ) režiserja Ridleyja Scotta izgledala v animejski obli...