11/06/2018

Večer animejev in namiznih iger 9/2018: Posebna izdaja


V soboto, 16. 6. 2018, se bo Večer animejev in namiznih iger v Vetrinjskem dvoru, Vetrinjska ulica 30, Maribor pričel nekoliko prej kot običajno, saj smo za vas pripravili še eno posebno izdajo dogodka, na katerem vam bomo predstavili različne namizne igre, priredili tekmovanje v igri Sushi Go! in si ogledali kar dve animejski projekciji. Tako tokrat pričnemo že ob 15. uri. Tudi tokrat je vstop na dogodek prost, svojo udeležbo pa lahko potrdite na socialnem omrežju Facebook, če kliknete tukaj.

Animejski projekciji na tokratnem dogodku bosta The Light of a Firefly Forest (Hotarubi no mori e) in Shinkaijeva mojstrovina The Garden of Words (Kotonoha no niwa). Obe projekciji se bosta predvajali z originalnim japonskim tonskim zapisom in angleškimi podnapisi.

The Light of the Firefly Forest (Hotarubi no mori e) govori o dekletu Hotaru, ki se je kot otrok izgubila v gozdu blizu stričevega posestva, ki ga obiskuje vsako poletje. V stiski ji priskoči na pomoč duh, ki bi, če se ga dotakne človek, izginil. To usodno srečanje Hotaru spremeni življenje in tako vsako poletje obišče svojega prijatelja, ki potrpežljivo čaka na poletje, da lahko preživljata skupen čas.


Shinkaijeva prelepa in tenkočutna animacija The Garden of Words (Kotonoha no niwa) pa govori o fantu Takaoju, ki se uči za čevljarja. Fant se nekega dne odloči, da ne bo šel v šolo, temveč se raje odpravi na vrt v japonskem slogu, kjer bi lahko v miru skiciral svoje čevlje. Tam pa sreča skrivnostno žensko Yukino, ki je starejša od njega. Od tega usodnega dne se dvojica začne redno srečevati, brez da bi se dogovorila za čas, vendar zgolj ob deževnih dneh. Njun odnos se poglobi, njuna čustva pa splavajo na plano. Ampak deževno obdobje se počasi začne približevati koncu.


Program, ki smo ga tokrat pripravili za vas, je sledeči:
15:00 - 15:45 Ogled animeja HOTARUBI NO MORI E
15:45 - 16:30 Ogled animeja KOTONOHA NO NIWA
16:50 - 17:50 Predstavitev in igranje igre s kartami Weiß Schwarz
17:50 - 18:50 Predstavitev in igranje igre Cards Against Humanity
18:50 - 20:50 Sushi Go! turnir
19:50 - 20:50 Predstavitev in igranje igre Takenoko
20:50 - 21:50 Predstavitev in igranje igre King of Tokyo
21:50 - 23:50 Predstavitev in igranje igre Marvel Legendary
Poleg tega programa boste lahko vsekakor tudi prosto igrali druge namizne igre, tokratna posebnost pa bosta vsekakor bralni kotiček, kjer boste lahko prebirali različne manga naslove in lahke romane, in tekmovanje v igri Sushi Go!, kjer vas čakajo prijetne nagrade, in sicer:

1. nagrada: Namizna igra Carcassonne Amazonas

2. nagrada: Manga Dragon Ball SD 1 & 2 (barvna izdaja)

3. nagrada: Namizna igra Love Letter

Za tiste, ki nas boste obiskali prvič, pa še spodaj prilagamo sliko s točno lokaciji, kje v Vetrinjskem dvoru nas najdete.
Se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...