30/07/2018

Večer animejev in namiznih iger 11/2018


V soboto, 4. 8. 2018, ob 17. uri se bo v Vetrinjskem dvoru, Vetrinjska ulica 30, Maribor odvijal že 11. letošnji Večer animejev in namiznih iger. Tokrat si bomo najprej ogledali anime, in sicer prvih sedem epizod animejske serije Made in Abyss, nato pa bo sledilo igranje različnih namiznih iger. Tudi tokrat je vstop na dogodek prost, svojo udeležbo pa lahko potrdite na socialnem omrežju Facebook, in sicer tukaj.
Animejsko serijo Made in Abyss, ki si jo bomo ogledali na tokratnem druženju, sicer sestavlja 13 epizod, mi pa si bomo ogledali prvih sedem. Zgodba animejske serije, ki se bo predvajala z originalnim japonskim tonskim zapisom in angleškimi podnapisi, govori o Breznu, ogromni globeli, ki sega daleč v zemeljske globine in v kateri bivajo skrivnostna bitja ter vsebuje relikvije iz davno pozabljenih časov. Nihče ne ve, kako je nastalo in kaj leži na njegovem dnu. Številni pogumni posamezniki, ki jih ljudje imenujejo potapljači, hočejo tej skrivnosti priti do dna. Najboljša skupina med temi potapljači so Bele piščali. Tudi Riko, hčer pogrešane Bele piščali, poznane kot Uničevalka Lyza, želi stopati po materinih stopinjah in raziskovati najbolj oddaljene kotičke Brezna. A kot novinka lahko raziskuje le kotičke pri samem vrhu. Nekega dne pa naleti na skrivnostnega robota, ki izgleda kot čisto navaden deček in ga poimenuje Reg. Ker robotski deček nima nobenih spominov iz preteklosti, je Riko prepričana, da lahko odgovore najdeta samo v zemeljskih globinah. Tako se odpravita v globel, brez da bi slutila, da bosta kmalu soočena s kruto resničnostjo Brezna.


Po animejski projekciji pa bo sledilo igranje različnih namiznih iger. Tokrat bomo še enkrat namenili pozornost dvema namiznima igrama, ki veljata za dokaj priljubljeni v naši skupini oz. našem društvu. Tako boste tudi tokrat lahko preizkusili igro Firefly, pomerili pa se boste lahko tudi v igri Marvel Legendary in se kot superjunaki pomerili proti različnim zlikovcem, ki vam jih bo na pot poslala igra. Tako bo tokratni program sledeči:

17:00 - 20:00
Projekcija animeja Made in Abyss 1-7
20:00 - 00:00
Predstavitev in igranje namizne igre Firefly
20:00 - 00:00
Predstavitev in igranje namizne igre Marvel Legendary
20:00 - 00:00
Prosto igranje ostalih namiznih iger
Za tiste, ki nas boste obiskali prvič, spodaj prilagamo tudi sliko, kje v Vetrinjskem dvoru nas najdete, da se ne boste izgubili.
Se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konec leta prihaja animejska predzgodba Gospodarja prstanov

Warner Bros. Animation , New Line Cinema in Sola Entertainment so na Festivalu animiranega filma v Annecyju, ki velja za najstarejši in na...