09/11/2018

Filmska adaptacija Johnnyja Questa dobila režiserja

Kot kaže, je filmska adaptacija priljubljene risane serije The Adventures of Johnny Quest, ki se je na malih zaslonih prvič predvajala v 1960. letih, vendarle dobila režiserja. Filmsko predelavo risanke, ki je nastala v studiu Hanna Barbera Productions (Scooby Doo, The Flintstones, The Jetsons), bi naj v roke vzel Chris McKay, režiser izredno priljubljene in uspešne animiranke The Lego Batman Movie
Risana serija The Adventures Jonny Quest govori o mladeniču, ki skupaj z očetom dr. Bentonom Questom, pustolovskim znanstvenikom, njegovim telesnim čuvajem Raceom Bannonom in polbratom Hadjijem potuje okoli sveta. Originalna risana serija se je prvič predvajala na televiziji leta 1964 in imela vsega skupaj 26 epizod. Leta 1996 se je na televizijski postaji Cartoon Network predvajala tudi nova animirana adaptacija The Real Adventures of Johnny Quest, ki je celotni ekpi dodala še nov lik, in sicer Jesse Bannon, Raceovo hčerko, celotno dogajanje pa nekoliko digitalizirala z virtualnim svetom, imenovanim Questworld.

Prvotni načrt je bil, da bi Racea Bannona igral Dwayne "The Rock" Johnson, Jonnyja Questa pa Zac Efron, ampak od teh prvotnih načrtov, ki se nikakor niso uresničili, je minilo že kar nekaj časa, tako da bo za filsmko priredbo treba najti povsem novo igralsko zasedbo. Ampak prvotna ideja, da Racea Bannona igra znan zvezdnik še vedno ostaja.

Trenutno za film še ni uradnega datuma izida, saj ima McKay v načrtu še dva druga filma, in sicer stripovsko adaptacijo Nightwing in novo adaptacijo priljubljene serije video iger in iger igranja domišljijskih vlog Dungeons & Dragons.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...