12/11/2018

Umrl je Stan Lee

Stan Lee, človek, ki je ustvaril in sodeloval pri ustvarjanju številnih superjunakov iz Marvelovega vesolja, je danes umrl. Tako je za spletno stran TMZ povedala njegova hčerka J.C. Nadalje je TMZ poročal tudi, da je zgodaj zjutraj na Leejev dom prispel rešilni avto in ga odpeljal v bolnišnico Cedars-Sinai, kjer mu žal niso več mogli pomagati. Po nekaterih poročanjih, bi se Stan Lee naj zadnje leto soočal z napadi pljučnice in težavami z vidom.
Stan Lee je svojo kariero že začel v 40. letih prejšnjega stoletja, ampak pravi Marvelov zagon se je začel leta 1961, ko sta z Jackom Kirbyjem ustvarila Fantastične 4 (Fantastic Four), nato pa so sledili še superjunaki, kot so Spider-Man, Črni panter, Neverjetni Hulk, Možje X, Iron Man in Maščevalci.

Legenda stripovskega sveta se je prav tako pojavil v vseh Marvelovih igranih adaptacijah doslej, a žal odlsej to ne bo več mogoče, saj nas je za vedno zapustil, vendar za sabo pušča bogato zapuščino v svetu stripov in popularni kulturi nasploh. Kot je povedala njegova hčerka: "Moj oče je ljubil vse svoje oboževalce. Bil je najboljši, najspodobnejši človek."
Stan Lee, hvala za vse superjunake in čudovite štorije, ki si jih serviral zvestim bralcem. Sedaj pa počivaj v miru, saj bodo tvoje zgodbe in vizije živele večno še nadaljnje generacije.

Vir: TMZ

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...