09/12/2018

Makkon 2018 je pred vrati

V soboto, 15. 12. 2018, bo od 11. do 20. ure na Fakulteti za računalništvo in informatiko, Večna pot 113, Ljubljana potekala konvencija Makkon 2018, konvencija o animejih, mangah in japonski kulturi. Vstop na dogodek je prost, svojo udeležbo pa lahko potrdite v dogodku na socialnem omrežju Facebook. Za več informacij lahko obiščete tudi njihovo uradno spletno stran, ki jo najdete tukaj.

Dogodka se bo udeležila tudi naša skupina (Animoku HQ) oz. naše društvo (KUD Zlati Goblin), kjer bomo imeli svojo stojnico. Za vas bomo ponovno pripravili srečelov z lepimi nagradami. Na Makkonu se bo tudi zaključila trenutna nagradna igra, ki poteka na naši Facebook strani do 12. decembra, tako da čim prej sodelujte, če še tega niste storili. Pripravili pa bomo tudi kviz, ki smo ga poimenovali A(nime)ctivity. Potekal bo med 16. in 17. uro.
Animoku srečelov
Tudi letos se srečelov ne bo bistveno razlikoval, saj bodo skoraj vse srečke dobitne. Izjema so tokrat srečke z modro obarvano številko, ki nimajo dodatnega dobitka in so namenjen za žreb posebne nagrade. Še vedno pa velja, da za vsako donacijo 10 € prejmete eno gratis srečko.

Kviz A(nime)ctivity
Kot že samo ime pove, bo kviz potekal podobno kot igra Activity, vendar tukaj ne boste sami izbirali oblike, kako ponazoriti iskani anime, lik, kraj, dogodek itd., temveč bo vse skupaj potekalo v treh krogih. Prvi krog bo tako pantomima, drugi krog bodo slikovne uganke (rebusi), tretji krog pa bo zaenkrat še ostal skrivnost. Na kvizu boste lahko sodelovali v parih, smo pa letos omejili število sodelujočih na največ 10 parov.
Pri pantomimi bo vsak par izbral en seznam z 10 odgovori, nakar bo eden v paru kazal odgovore, drugi pa jih ugotavljal. Posamezen par bo imel za to 60 sekund časa. Vsak par lahko v tem krogu osvoji največ 100 točk.
Pri slikovnih ugankah (rebusih) bomo pokazali 10 rebusov, pri čemer vsi pari odgovarjajo sočasno. Načeloma bo za razmislek pri posameznem rebusu na voljo 30 sekund, vendar se ta čas nemudoma zaključi, ko eden par dvigne roko, da bi odgovarjal. Če par odgovori napačno, ne prejme točk in razkrijemo rešitev. Če par odgovori pravilno, prejme 10 točk za pravilen odgovor.
Za tretji krog pa vam bomo razkrili samo to, da tudi tukaj vsi pari sodelujejo istočasno in bo ponovno na voljo 10 nalog.

Že lep čas je znan tudi celoten program tokratne konvencije, ki si ga lahko ogledate spodaj. Organizatorji si vsekakor pridržujejo pravico do spremembe programa, tako da je najbolje, da redno preverjate tudi program na njihovi uradni spletni strani (tukaj).
Se vidimo na Makkonu!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...