20/12/2018

Poleti prihaja novi anime Makota Shinkaija

CoMix Wave Films so prejšnji četrtek najavili, da naslednje leto poleti na japonska velika platna prihaja nov animejski celovečerec animacijskega virtuoza Makota Shinkaija (your name., 5 Centimeters per Second), ki nosi naslov Tenki no Ko: Weathering With You (Weather Child: Weathering With You). Točni datum izida na Japonskem je 19. julij 2019. Izšel je že tudi plakat, ki si ga lahko ogledate na desni strani in na katerem je zapisano sledeče: "To je zgodba o skrivnosti sveta, za katero veva samo ona in jaz."

Zgodba animeja se osredotoča na srednješolca Hodakaja, ki se odpravi v Tokio z odročnega otoka in v trenutku obuboža, vendar sčasoma najde delo pri dvomljivi založbi za okultno revijo. Kmalu zatem spozna dekle Hino, ki živi skupaj s svojim bratom. Izkaže se, da dekle poseduje moč, da zaustavi dež in zjasni nebo.

Pri tem projektu gre za čisto originalno delo Makota Shinkaija, pri katerem se je torej podpisal kot režiser in scenarist. Za načrtovanje likov je poskrbel Masayoshi Tanaka (your name., anohana, The Anthem of the Heart), medtem ko je produkcijo štorije poleg studia CoMix Wave Films prevzel tudi studio STORY inc. Za distribucijo pa bodo poskrbeli pri studiu TOHO. V animejskem celovečercu s svojima glasovoma nastopata Kotaro Daigo kot Hodaka Morishima in Nana Mori kot Hina Amano.

Vir: ANN, Comic Natalie

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...