08/12/2018

Prihaja igrana adaptacija stripa Plastic Man

Medtem ko so bolj znani liki iz stripov založnika DC Comics začeli doživljati svojo renesanso na velikem platnu, pri čemer je vsekakor treba poudariti, da so filmi posameznih superherojev (Čudežna ženska, Aquaman, trilogija Vitez teme) bistveno boljši izdelki od filmov, kjer si delijo zaslonski čas z ostalimi kolegi (Batman proti Supermanu: Zora pravice, Liga pravičnih, Odred odpisanih), so manj znani liki ležali v skritih kotičkih studia Warner Bros. A kot kaže to ni več tako, saj so se pri studiu Warner vendarle odločili, da bodo spihali prah z manj znanih DC-jevih herojev.
Kot poroča Deadline, so se pri Warnerju odločili, da začnejo s predprodukcijo filma, ki bo slonel na stripu Plastic Man, ki je pred tem bil že tudi adaptiran v risano serijo The Plastic Man Comedy/Adventure Show, ki se je na malih zaslonih premierno predvajala med leti 1979 in 1981. Plastic Man se je sicer v stripu prvič pojavil že leta 1941, DC pa si je pravice zanj pridobil šele petnajst let pozneje, torej leta 1956.

Zgodba stripov se osredotoča na alter ego Patricka "Eela" O'Briana, nekdanjega kriminalca, ki je bil ustrejen v ramo in je pri tem padel v skrivnostno kislino, zaradi česar so ga njegovi pajdaši pustili za sabo. O tem, kaj se je zgodilo v nadaljevanju, obstajata dve različici. V prvi je O'Brian pobegnil v gore, kjer je zanj skrbel nek menih. Dobrota tega meniha je nekdanjega zlikovca tako zelo ganila, da je prisegel svoje nove elastične moči uporabiti v dobre namene. V drugi pa je O'Brian tako zgrožen nad svojimi elastičnimi supermočmi, da razmišlja o skoku z mostu, vendar ga Woozy Winks, celični kolega v umobolnici Arkham, pregovori v nasprotno. Tako sčasoma postaneta partnerja v boju proti kriminalu.
Deadline tudi poroča, da projekt sicer še ni uradno dobil zelene luči, ampak so pri Warnerju vendarle za scenarij najeli Amando Idoko, katere edino scenaristično delo je Breaking News in Yuba County, film, ki je šele v nastajanju.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...