08/12/2018

V pripravi je namizna igra Metal Gear Solid

Pri IDW Games zadnje čase v svoj portfelj namiznih iger neprestano dodajajo licenčne zadeve, zato ni nikakršno presenečenje, da so se odločili ustvariti namizno igro po izredno priljubljeni seriji video iger Metal Gear Solid, ki so je preko svojega Twitter računa najavili na PAX Unplugged, kar je navdušilo številne oboževalce te franšize.

Za zasnovo igre je zadolžen Emerson Matsuuchi, kar je povsem smiselno, saj je on odgovoren tudi za igro Specter Ops in njeno nadaljevanje Specter Ops: Broken Covenant, ki sta izšli pri Plaid Hat Games.

Doslej so oboževalci imeli na voljo zgolj posebno izdajo igre Risk, poznano kot Risk: Metal Gear Solid, ki je v bistvu zgolj malce predelan original Hasbrove taktične igre.

Če še niste seznanjeni z video igro Metal Gear Solid, vedite, da gre za taktično akcijsko igro, ki vključuje kar veliko tihotapljenja in skrivanja pred sovražniki, česar Risk vsekakor nima. Idejni oče igre je legendarni Hideo Kojima, čigar nova video igra Death Stranding je že v izdelavi in bo verjetno kmalu pripravljena za izid. Prvi del v franšizi je bil zasnovan za konzolo PlayStation, založnik pa je Konami, s katerim se je Kojima pred kratkim razšel zaradi kreativnih in drugih nesoglasij.

Kdaj lahko pričakujemo izid te nove namizne igre, zaenkrat še ni znano, bodo pa nadaljnje informacije verjetno kaj kmalu znane.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Izšel je kratkometražni anime ALIEN: MONDAY

Ste se kdaj vprašali, kako bi znanstveno-fantastična mojstrovina Osmi potnik ( Alien ) režiserja Ridleyja Scotta izgledala v animejski obli...