23/01/2019

Anime Mirai no Mirai kmalu na rednem kino sporedu

V Sloveniji smo imeli možnost, da si ogledamo animejski celovečerec Mirai (Mirai no Mirai) na velikem platnu že 9. decembra, saj je takrat bila slovenska premiera te animirane avanture izpod rok japonskega animacijskega virtuoza Mamoruja Hosode. Anime se je predvajal v sklopu programa Animateke v Kinodvoru v Ljubljani. Slovensko premiero in distribucijo je omogočilo Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta.
Ker mnogim sicer ni časovno zneslo, da bi si štorijo ogledali na Animateki (tudi sam sem med njimi), vas verjetno zanima, ali še bo kakšna priložnost za ogled. Odgovor na to je vsekakor pritrdilen, saj animejski celovečerec prihaja na redni kino spored. Tako si bomo to animirano dogodivščino lahko ogledali v mesecu aprilu. Točen datum, kdaj aprila se bo začela zadeva predvajati, pa še zaenkrat ni znan.

Na Kinodvorovi spletni strani so o animeju zapisali sledeče:
Štiriletni deček Kun-chan živi s staršema v nekem mestu, v neki hiši. Kun-chan dobi mlajšo sestro Mirai. Polotijo se ga žalostni občutki, češ da je Mirai vzela vso ljubezen in pozornost njunih staršev. Za hišo je čarobni vrt, v katerem lahko Kun-chan potuje skozi čas. Sreča se s sorodniki iz preteklosti, iz prihodnosti pa ga obišče najstniška sestra Mirai ter ga vodi po njegovih občutkih. Na tem fantastičnem potovanju se Kun-chan nauči, kako biti veliki brat in kako živeti s sestro dojenčico.
Ob štartu animiranega celovečerca na rednem kino sporedu bo Facebook stran Matej o filmu; tako in drugače, od koder smo tudi prejeli informacijo, da film prihaja na redni kino spored, v sodelovanju z društvom za oživljanje zgodbe 2 koluta in ekipo Animateke podelila tudi avtogram režiserja Mamoruja Hosode. Za več informacij in pravočasno obveščenost pa je najbolje, da sledite prej omenjeni strani.

Vir: Matej o filmu; tako in drugače

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...