30/01/2019

Izšel prvi napovednik za 6. sezono serije Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.

Adaptacije Marvelovih stripov te dni prevladujejo tako na velikih platnih kot tudi na malih zaslonih. Medtem ko je večina filmskih adaptacij primernih za mlajše gledalce, saj nosijo oznako PG-13, pa to ne velja za serije, predvsem tiste, ki se predvajajo na Netflixu (Daredevil, The Punisher, Jessica Jones, Iron FistLuke Cage). Te serije sicer nihajo po kakovosti, kar velja tudi za Marvelove filme, ampak so še vedno dobro sprejete. A ker studio najslavnejšega miška na svetu načrtuje svojo spletno stran s pretočno vsebino, imenovano Disney+, je prišlo do tega, da Netflix te serije eno za drugo ukinja, čeprav je njihova gledanost še vedno dobra. Te serije so še vedno boljše od zmazkov, kot sta bila Agent Carter in Inhumans.
Televizijsko širitev Marvelovih štorij  pa je začela ena serija, ki je sprva bila dokaj tesno povezana z Marvelovim kino vesoljem (MCU), in sicer je govora o seriji Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. Serija je sicer sedaj ubrala povsem drugo pot in se uvršča nekje v zlato sredino, kar se tiče primernosti glede starostnih skupin, saj je vsekakor brutalnejša od Marvelovih filmov, vendar veliko milejša od Netflixovega veliko temačnejšega pristopa. Sprva je vse kazalo, da se bo serija po 5. sezoni zaključila, vendar so se pri televizijski hiši abc odločili, da prestavijo zadevo z rednega termina na poletni termin ter skrčijo število epizod z 22 na 13.

Tako sedaj gledalci lahko pričakujemo še vsaj 2 nadaljnji sezoni po 13 epizod, ki pa ju, kolikor so sporočili ustvarjalci serije, snemajo sočasno. Ali sta to zadnji dve sezoni, še zaenkrat ni znano, je pa te dni izšel prvi napovednik za 6. sezono, ki prihaja na male zaslone enkrat poleti. Ogledate si ga lahko spodaj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...