01/03/2019

HanamiCon 2019

Tudi letos se bo v Seifenfabrik Veranstaltungszentrum, Angergasse 41-43, Gradec, Avstrija odvijala konvencija HanamiCon, ki bo potekala od petka, 5. 4. 2019, do nedelje, 7. 4. 2019. V petek bo sicer potekal cosplay plesni večer, medtem ko bo osrednje dogajanje konvencije potekalo v soboto in nedeljo.
Vstop na dogodek vsekakor ni prost, temveč se vstopnine za posamezne dni razlikujejo. Če boste obiskali samo plesni večer, vas bo to v predprodaji stalo 14 € (na dan dogodka 16 €). Za sobotno karto boste morali v predprodaji odšteti 18 € (na dan dogodka 20 €), medtem ko bo cena nedeljske karte v predprodaji 12 € (na dan dogodka 14 €). Če se mislite konvencije udeležiti vse tri dni, boste v predprodaji za to plačali 34 € (na dan dogodka 38 €). V kolikor pa vas zanima samo klasični del konvencije, ki bo poteka v soboto in nedeljo, pa boste iz denarnice morali v predprodaji odšteti 26 € (na dan dogodka 28 €).
Če se boste v petek udeležili cosplay plesnega večera, potem se lahko potegujete za potovanje v pariški Disneyland, v soboto pa se boste z nakupom srečke lahko potegovali za potovanje na Japonsko. Poleg teh lepih nagrad pa bodo na dogodku potekala še številna druga tekmovanja, predavanja in podobne zadeve. Sprehodili pa se boste lahko tudi po bogato založenih stojnicah z mangami, figurami in drugimi otakujevskmi zadevami.
Posebni gostje konvencije pa so vsekakor priznani cosplayerji, kot so Ori Cosplay, Itsuki-chan, Pixel Cosplay, KiaraBerry in Sayuri.
Za več podrobnosti o konvenciji pa je najbolje, da kar odklikate na uradno stran HanamiCon.at ali pa obiščete uradno stran in/ali dogodek na socialnem omrežju Facebook, kjer si lahko preberete podrobnosti o tekmovanjih, nagradnih igrah, cosplayerjih in marsičem drugem.

Vir: HanamiCon