10/04/2019

Izšel je novi napovednik za film Levji kralj

Disney nas je že kar lep čas dražil s prvim pogledom na igrano/računalniško adaptacijo risane klasike Levji kralj (The Lion King), ki prihaja na ameriška velika platna 19. julija (v Sloveniji 18. julija) letos. Danes pa smo po dražilniku, ki ni pokazal ravno veliko, prejeli še uradni napovednik, ki razkriva večino naših starih znancev v svoji novi, računalniški podobi in si ga lahko ogledate spodaj.

Režijo "igrane" adaptacije je prevzel Jon Favreau (Iron Man, Knjiga o džungli), medtem ko je za glasbo ponovno poskrbel legendarni Hans Zimmer, ki je leta 1994 prejel za risano mojstrovino tudi oskarja za najboljšo izvirno glasbeno podlago. V novi adaptaciji se tudi vrača James Earl Jones kot glas Simbinega očeta Mufase, ki je istemu liku posojal svoj glas že v risanem izvirniku. Scaru pa namesto Jeremyja Ironsa tokrat posoja glas Chiwetel Ejiofor (12 let suženj, Serenity - Bitka za prihodnost).

Med drugimi posojevalci glasov so tudi Seth Rogen (Sosedi) kot Pumbaa, Donald Glover (Solo: Zgodba Vojne zvezd) kot Simba, John Oliver kot Zazu, ki je nadomestil Rowana Atkinsona, Beyonce Knowles kot Nala idr.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...