09/05/2019

Filmski teden Evrope

V okviru Filmskega tedna Evrope, ki ga organizira Europe Direct Slovenija in poteka od 4. maja do 13. junija 2019, si bo na kar nekaj lokacijah po Sloveniji možno ogledati odlične evropske kinematografske izdelke, in sicer popolnoma brezplačno. Celoten program najdete na uradni spletni strani Europe Direct Slovenija oz. na povezavi tukaj, mi pa bomo izpostavili predvsem naslednja tri kina: Mestni kino Ptuj, Intimni kino GT22 v Mariboru in Kino Slovenska Bistrica.

V Mestnem kinu Ptuj si bo tako danes, 9. maja 2019, možno ogledati kar tri filmske izdelke:
V Kino Slovenska Bistrica si bo prav tako možno ogledati dve brezplačni projekciji, in sicer 12. maja 2019. Ti dve projekciji sta:
  • 18:00
    April in nenavadni svet – Avril et le monde truqué (Christian Desmares, Franck Ekinci, 2015)
    Napeta francoska znanstvenofantastična pustolovščina, v kateri nas ustvarjalci oskarjevskega nominiranca Persepolis in sloviti stripar Jacques Tardi odpeljejo v alternativni svet steampunka.
  • Utøya 22. julij – Utøya 22. juli (Erik Poppe, 2018)
    Norveški film režiserja Erika Poppea, ki v enem samem kadru rekonstruira teroristični napad na otoku Utoya.
V Intimnem kinu GT 22 v Mariboru pa si bo 22. maja 2019 in 23. maja 2019 možno ogledati naslednji dve brezplačni projekciji:
Zahvale za informacije glede posameznih filmskih projekciji gredo kolegu Mateju Patljaku, ki se bo kmalu odpravil v Cannes na filmski festival. Njegove filmske dogodivščine v francoski filmsko-festivalski prestolnici boste lahko spremljali na njegovi Facebook strani Matej o filmu; tako in drugače, kjer pripravlja tudi različne druge prispevke iz sveta filma in nagradne igre za svoje zveste sledilce.

Vir: Matej o filmu; tako in drugače, Europe Direct Slovenija

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...