23/05/2019

Manga Harmony se zaključi junija

V 33. poglavju mange Harmony, ki jo Fumi Minato adaptira po istoimenskem romanu avtorja Project Itoh, so razkrili, da bo naslednje poglavje, ki izide 10. junija, zadnje. Roman je bil sicer leta 2010 tudi izdan v angleškem jeziku pri založbi Haikasoru skupine Viz Media, ki štorijo opisuje takole:
Na Japonskem se Tuan Kirie in njeni prijateljici Miach Mihie ter Cian Reikado učijo o obdobju, imenovanem Vihra, v katerem so se nebrzdano širile jedrske bombe in bolezni, ki so zdesetkale državo, nekoč poznano kot Združene države Amerike. Strah pred boleznijo je starejšo generacijo spodbudil, da države zamenja z manjšimi "administracijami", organizacijskimi telesi, ki za zagotavljanje čim boljšega zdravja posameznika uporabljajo nanotehnološko "medicino" in družbeni pritisk. Tri najstnice, ki jih vodi Miach, skušajo to tehnologijo uporabiti za samomor in tako družbo oropati dragocenih virov - lastnih življenj. Miach sicer uspe, a ker Cian izda načrt, ju z Tuan uspejo rešiti. Trinajst let pozneje se Tuan še vedno upira, čeprav zasede visok položaj v mednarodni službi zdravstvene policije. Ko raziskuje pod tem pokroviteljstvom, Cian napravi samomor (enega izmed tisočih po vsem svetu). Med svojim iskanjem Tuan odkrije, da lahko obstaja še nekaj odvratnejšega kot svet popolnoma zdravih ljudi.
Minato  je mango začel izdajati aprila 2015 v reviji Monthly Newtype založbe Kadokawa. Itohjev roman je leta 2015 bil adaptiran tudi v istoimenski animirani celovečerec.

Vir: ANN, Comic Web Newtype

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...