23/05/2019

Prihaja namizna igra Dungeon Academy

Kot kaže, vsak založnik namiznih iger doprinaša svoj preobrat k t.i. zvrsti "meči in piši" (roll-and-write). Tako je založnik OP, prej poznan kot USAopoly, združil moči z založnikom Matagot in izdal novi izdelek, ki nosi naslov Dungeon Acadamy. Pri Dice Tower so se sicer že dokopali do namizne igre, ki bi uradno naj izšla enkrat letos, in naredili svojo video recenzijo. Posnetek si lahko ogledate spodaj.
Igra vsebuje 16 šeststranskih kock, na katerih različne strani predstavljajo npr. pošasti in napoje. Kocke se mečejo in razvrščajo na mrežo 4x4, ki predstavlja tla ječe. Tla se razkrijejo igralcem, ki nato tekmujejo skozi stopnjo ječe. Igra se igra na štiri runde/stopnje. Založnik o sami igri pravi naslednje:
Sočasno igranje se začne, ko vajenci tekmujejo, da izberejo najugodnejšo pot v, skozi in iz vsake stopnje, pri čemer izgubljajo energijo zaradi srečanj s pošastmi in si jo obnavljajo z napoji. Če kateri koli igralec ostane brez energije ali mane, preden razreši svojo pot, pogrne na testu in mora predati točke in slavo. Vajenec z največ slave po štirih stopnjah si prisluži željeno Diplomo pustolovcev!
Vsak igralec ima torej junaka, ki mu med igro nudi posebne sposobnosti. Karte za plen nudijo dodaten zaklad, ki si ga igralci lahko izberejo, ko dokončajo stopnjo. Namizna igra Dungeon Academy je namenjena za 1-6 igralcev, ki so starejši od 10 let. Več informacij o sami igri najdete na založnikovi uradni spletni strani za igro.